UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Szkoda tylko, że nie wszystkie inwestycje Invest Development Włodzimierz Powązka są wykończone na takim poziomie, jak pokazują to wizualizacje. Na zdjęciach wszystko wygląda pięknie, natomiast w rzeczywistości współpraca z tym deweloperem to droga przez mękę. Teren osiedla najprawdopodobniej nigdy nie będzie wykończony zgodnie z obietnicami. W mieszkaniach oraz na częściach wspólnych budynku jest wiele niedociągnięć, a wyegzekwowanie poprawek od dewelopera graniczy z cudem. Hale garażowe mają liczne przecieki, okna są źle obsadzone, a usterek jest znacznie więcej - można by długo wymieniać. Niestety jakość wykonania i podejście do usuwania wad pozostawiają wiele do życzenia.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    38
    3
    Raz Kupiłam........(2026-02-12)
  • @Raz Kupiłam........ - Budować! W czym problem? Kiedyś budowano z wielkiej płyty i nawet serial Barei był Alternatywy4 i usterek że końca nie widać tak było... a jednak budynki na Zawadzie stoją piękne i trwałe po termomodernizacji i jeszcze 100 lat postoją konserwowane a też ludzie biadolili. To taka nasza polska tradycja biadolić dla samego biadolenia. Ja sam mieszkam w takim bloku cztero piętrowym a kiedyś w dziesięciopiętrowym i są to najlepsze budynki w jakichkolwiek mieszkałem. Niektórzy myślą że nowe od dewelopera to nie mają ścian gdzie nie słychać sąsiada na klopie a jednak słychać także co za ścianą u sąsiadów się dzieje. Tak więc budować i nie biadolić bo w takich blokach to już kolejne pokolenie sie wychowało i następne wychowa.
  • @Raz Kupiłam........ - W marzeniach chyba, jakie masz niedociągnięcia w mieszkaniach oddanych w stanie developerskim, podaj te niedociągnięcia.
  • Warto zwrócić uwagę na fakt, że te osiedla z czasów PRL projektowano kompleksowo. Planowano nie tylko bloki, ale także infrastrukturę towarzyszącą: przedszkola, szkoły, place zabaw, miejsca postojowe, sklepy. Budynki były rozlokowane luźniej, zapewniając większą prywatność, na starych osiedlach ludzie nie zaglądają sobie w okna. A teraz w tą świetnie zaprojektowaną przestrzeń starego osiedla często wciska się dodatkowe bloki, zaburzając ład przestrzenny. Poza tym mieszkańcy nowych bloków będą korzystać z infrastruktury starych osiedli, która jest utrzymywana np. przez spółdzielnię mieszkaniową, czyli mieszkańców starych osiedli.
  • Budynki na Zawadzie z wielkiej płyty stoją dzięki rurom od wody i centralnego i okablowania tele i tv. Inaczej już dawno by sie poskładały. Styropian to tylko zasłonił to co si e dzieje na łączeniach płyt
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    5
    i 10 lat tylko będą stały(2026-02-12)
  • @i 10 lat tylko będą stały - Hahahaha developer się odezwał. Hahahaha te wasze nowe mieszkania zachwalasz a jednak 100 lat wielka płyta wytrzyma. Nie musisz się podniecać i straszyć. Nic się nie dzieje na łączeniach płyt bo wtedy nikt nie oszczędzał na materiale jak obecnie.
Reklama