UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Widać że część mieszkańców tęskni za tamtymi czasami.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    5
    13
    Spadkobiercy PZPR(2025-12-21)
  • @Spadkobiercy PZPR - Nie to nie tęsknota bo też nie było lekko ! Wspominanie świąt za PRL bo i taki jest artykuł ! Żyjąc w tamtych czasach a dziś to postęp techniki, ale nie trzeba było być w partii i popierać lojalności wobec ZSRR, przynajmniej jak było podczas przysięgi w wojsku ! Mowa o nastroju świątecznym, kler tak otumanił lud że i wiara była a dziś wszystko na pokaz albo politycznie. Nie można wszystkich mierzyć jedną miarą tylko dlatego że jak ja urodzili się 21.12.1963 roku.
  • @Spadkobiercy PZPR - Ocxywiscie bo za dobrymi relacjami, atmosferą zawsze się tęskni porównując obecne puste emocjonalnie czasy, poza tym jesli ktos liznął odrobinę historii to nie byl prawdziwy PRL! I mimo podziału narodu ludzie nie byli tak nienawistni i zajadli jak obecnie, a i przy stole dochodziło do spięć ideowych, ale trwało to chwilę ! Dziś zero empatii, dobrych relacji a tylko albo stres, albo depresja i jej efekty ! Jedynie co dobrze wychodzi to lans na fotach i pokaz " szczesliwego" życia, tylko poza fotami wygląda to inaczej i nie tak kolorowo.....
  • @Spadkobiercy PZPR - Tęskni sie zawsze za młodościa. Nie nasza wina że zgotowano nam takie ówczesne upodlone życie.
  • @Spadkobiercy PZPR - Mury ! Słyszałeś może słowa piosenki ale nigdy ich nie zrozumiałeś, ja je ciągle powtarzam i potrafię odróżnić dobro od zła ! Bo byłem wtedy i jestem dziś ! Wesołych Świąt życzy Ci dzisiejszy Jubilat !
  • @Spadkobiercy PZPR - czasy były siermiężne, biedne i upodlające, ale byliśmy młodzi, po prostu
Reklama