Trzeci dzień z kuchnia gruzińską w naszym poradniku to trzecia porcja dwudaniowego obiadu przygotowanego przez Pizzerie da Vinci. Na półmetku tygodnia znajdziecie u nas przepisy na zupę pchal lobio oraz ragout z wołowiny. Mamy nadzieję, że Wam zasmakuje.
- wywar z kurczaka
- marchew
- pietruszka
- seler
- brukselka (500g)
- papryka ostra
- sól, pieprz
- mąka kukurydziana
- jajka
Przygotowanie:
Do ugotowanego wcześniej kurczaka, dodać pokrojone: marchewkę, pietruszkę, seler. Gotować 10 minut i dodać brukselkę pokrojoną na połówki. Gotować jeszcze przez 30 min.
Doprawić ostrą papryką, solą i pieprzem. Podawać, z przygotowanymi wcześniej z mąki kukurydzianej i jaj, kluskami kładzionymi.
Ragout z wołowiny (składniki):
- mięso wołowe
-olej
- sól
- kolendra
- cynamon
- pomidory
- marchew
- fasolka szparagowa
- bakłażan
- cebula
- czosnek
- 2 szklanki wody
- koper
- ziemniaki
Przygotowanie:
Do rondla z rozgrzanym olejem dorzucić pokrojone w kostkę mięso i czekać aż się zarumieni. Następnie posypać solą, kolendrą i cynamonem.
Pomidory pokroić w ćwiartki i dodać razem z pokrojoną marchewką, fasolą szparagową i bakłażanem. Potem, dodać cebulę i czosnek oraz zalać 2 szklankami wody. Dusić do miękkości.
Przed podaniem posypać koperkiem. Najlepiej komponuje się z ziemniakami. Smacznego!
Już jutro kolejne przepisy z kuchni gruzińskiej. Naszych czytelników, którzy nie mają czasu na gotowanie, zapraszamy do Restauracji Da Vinci, w której właśnie gruzińskie przysmaki będą ozdobą tego tygodnia. Dodatkowo na dzisiejsze przepisy otrzymacie 50% rabatu, czyli zapłacicie za nie jedyne 12 złotych.
Każde dania opisane przez nas w serwisie są dostępne danego dnia w lokalu z 50% rabatem!