UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Nie jest tak, że gdyby ta kolej była potrzebna dla celów innych niż turystyczne, to działałaby do dzisiaj? Może jednak okazało się, że jeśli dziś praktycznie w każdym domu jest conajmniej jeden samochód, a odległość nawet z Tolkmicka to ledwie 20km i może 25min jazdy, to nikomu nie chce się iść i czekać na peronie na pociąg, nie mówiąc o zgraniu go z godzinami pracy? Kolej wąskotorowa w NDG działa sezonowo i może to jest także tutaj jedyna słuszna opcja (z ogromnym nakładem na promocję). W przeciwnym wypadku mimo nakładu i przywrócenia tej linii skończy po paru latach tak, jak już raz skończyła.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    15
    20
    ciuch_ciuch(2026-06-17)
  • @ciuch_ciuch - Na mecze Startu garstka utrzymuje klub, bo jest manager. A ty w pesymistycznej wersji jakbyś zakładał, że weźmiesz na barana panią z kogutem na głowie
    0
    3
    Kreizi bit(2026-06-17)
  • @ciuch_ciuch - Dokladnie tak jak piszesz. Przed zlikwidowaniem linii czesto było po 3-4 pasażerów w pociągu. Z ekonomicznego punktu widzenia nie ma sesnu.
    0
    0
    Kuba Brener(2026-06-17)
  • @ciuch_ciuch - Byłoby super czekam na to zniecierpliwoscia kiedyś jeździłam ta trasa była piekna
  • @Kuba Brener - Jakich 3-4 pasażerów? Czekałem często na przejeździe, chodząc i wracając z pracy. Normą były puste wagony. Konduktor, ewentualnie jakiś pracownik kolejowy. I to przez wiele lat w końcu funkcjonowania. Z pewnością nikt płacący za bilet.
    0
    0
    entuzjasta(2026-06-17)
  • @Kuba Brener - A czym się woziłeś Tarpanem ?
  • @ciuch_ciuch - Zobacz na województwo Dolnośląskie. Tam reaktywują większość linii kolejowych. Niektóre już nawet fizycznie nie istnieją. Oprócz turystów kolej stała się podstawowym środkiem transportu dla mieszkańców. Jak widać można. Trzeba tylko stworzyć odpowiednią ofertę.
    1
    0
    Byłem widziałem jechałem(2026-06-17)
Reklama