UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Ale Elblążan to jeszcze trzeba nauczyć że po chodniku idzie się prawą stroną, jak idzie was więcej a z naprzeciwka idzie osoba to właśnie wy robicie jej miejsce na chodniku ustawiając się np. jeden za drugim. I najważniejsze: na światłach ustawiasz się tez po prawej stronie by nie zderzać się z osobami idącymi z naprzeciwka. Uczcie tego w przedszkolu, szkołach, rodzice swoje dzieci ale tez powiedzcie swoim starszym rodzicom, babciom. Bywam w różnych miastach i tylko w Elblągu ludzie tak nagminnie stają po złej stronie na przejściu.
  • Ale jak rodzice parkujący swoje samochody na chodnikach nauczą swoje dzieci, że trzeba prawą stroną chodzić?
  • A ja poproszę jeszcze aby pamiętać że to wychodzący ma pierwszeństwo bo z tym też jest problem. Jak zwróciłam delikatnie uwagę wychodząc ze sklepu że wychodzący ma pierwszeństwo bo dwoje dzieci wiek ok.12 lat weszło wprost na mnie to tata się odezwał ale po co te uwagi... bez komentarza pozdrawiam
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3
    0
    Gosia777(2026-02-24)
  • "po chodniku idzie się prawą stroną" - Nie ma takiego przepisu, jest tylko zalecenie
Reklama