UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • ECUS czyli po prostu MOPS. Ich zadanie to szukać kasy u dzieci, by te płacili za DPS (Dom Pomocy Społecznej) do którego trafiły ich rodzice. MOPS zabiera nawet pół wypłaty albo i lepiej. Do DPS trafiają zwykle rodzice, którzy nie wychowywali swoich dzieci. Porzucili ich. MOPS ściga dzieci, wnuki a nawet prawnuki by wyrwać od nich maksymalnie dużo kasy.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Blumenbauer(2025-11-19)
  • @Blumenbauer - Obowiązkiem dzieci jest pomoc rodzicom. Jeśli nie chcesz pomagać i chcesz żeby dps cię wyręczył to partycypuj w kosztach
  • MariuszLewandowski-Fc @Blumenbauer - Fakt pisałem kiedyś dwóm Panią odwołanie w takiej sprawie. Moim zdaniem i tak to opisałem odrzucenie spadku po rodzicach zwalnia dzieci z odpowiedzialności za długi rodziców po pierwsze a po drugie w wypadku dzieci porzuconych i zaniedbanych jest sprzeczne z zasadami współżycia społecznego. Ale racja - to problem rodzin dysfunkcyjnych ale w zasadzie tylko takie są przedmiotem działań ESUS-u myślę że Miasto powinno zrobić stosowne uregulowanie w Statucie żeby nikt kto porzuci dzieci nie mógł żądać potem ich pomocy. Generalnie i raz na zawsze...
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-19)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Drogi panie bardzo proszę aby w tak ważnych sprawach jednak nie próbował wyręczać prawników. Brak panu wykształcenia i wiedzy, a wiedza więzienna to nie jest wiedza prawnicza. A osobom poszukującym porady prawnej sugeruję udanie się do prawnika, a nie byłego więźnia (bo z tego co pan o sobie pisał rozumiem, że jest pan byłym więźniem).
Reklama