UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Widzę, że sekcja komentarzy opanowana została przez zdesperowanego ekologa. Akurat Pan Marcin w kwestaich związanych z łowiectwem wprowadził dużo dobrego. Tępi wszelkie patologie, które gdzieniegdzie ostały się jeszcze po słusznie minionym okresie PRL. Tak - strzela. Tak - zabija. Tak pozyskuje dla swojej rodziny najzdrowsze aktualnie mięso. Nie robi tego na tzw. pałę. Ilość zwierzyny, która może zostać pozyskana jest ściśle kontrolowana. Zdobywanie mięsa w trakcie polowania jest najbardziej humanitarnym sposobem. Gdyby tylko mogły to napewno potwierdziłyby to wszystkie "bogu ducha winne" miliony kurczaków i bydła codzinnie ubijane w niegodnych i bardzo stresujących dla nich warunkach. A, że efektem tego są gustownie zapakowane piersi z kury na tacce w lidlu to już nie przeszkadza, bo przecież wyrosło na drzewie. Wszystkim polecam zainteresować się czym tak naprawdę jest łowiectwo, jakie są tego tradycje, jak to wygląda w innych - bardziej rozwiniętych krajach i przede wszystkim czym jest mięso, które codzinnie kupujemy w sklepach. A komentarze niech lepiej skupią się na tym pięknym wydarzeniu sportowym i ogólnej ideii krzewienia ruchu wśród tak obecnie zasiedziałej młodzieży.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3
    4
    pyskaty-drwal(2024-12-04)
  • @pyskaty-drwal - Twój idol był przeciwny badaniom okresowym myśliwych, mających na celu eliminację osób stwarzających zagrożenie, o jakim tępieniu patologii ty bredzisz? Sam jesteś patologia, jak i twój idol odmóżdżonek.
  • @Polly - Byłem pewny, że prędzej czy później polecą osobiste wycieczki. To niestety jest cechą charakterystyczną tych wszystkich emocjonalnie niestabilnych, którzy robią sobie mistrzostwa świata z przyglądania się temu jak żyją inni. Tylko szybko się wypowiem odnośnie badań bo jak mówi klasyk "szkoda szczempić ryja". Myśliwi podobnie jak strzelcy sportowi są jedną z bardziej dokładnie przebadanych grup społecznych. Psycholog, psychiatra, lekarz orzecznik a dodatkowo wywiad środowiskowy dzielnicowego. Wszystkie medialne nagonki w skali kraju to jest margines tego co się dzieje np. na drogach. Można by więc zadać pytanie czemu ktoś kto ma możliwość prowadzenia 3,5 tonowego pojazdu nie musi przechodzić badań okresowych? A zobacz - kierowcy zawodowi, badania mają co 5 lat a ile zginęło przez nich ludzi tylko w tym roku. Wg. wydziału ruchu drogowego KSP tylko w okresie styczeń-czerwiec w Polsce śmierć na skutek wypadku drogowego poniosło 887 osób a 11712 odniosło obrażenia. Posłużyłem się statystykami drogowymi, ale wszędzie tam, gdzie może zdażyć się wypadek, to statystycznie się zdarzy. I żadne dodatkowe badania tego nie zmienią. Ktoś oczywiście by na tym zarobił - jak zawsze przy systemowo kierowanych procedurach. (ciąg dalszy w następnym komentarzu)
    0
    1
  • @Polly - Osobiście uważam, że lepiej sprawdziłyby się obowiązkowe starty w zawodach strzeleckich, które wymusiłyby wyciągnięcie dwa razy do roku broni tak, żeby nie zapomnieć dobrych praktyk związanych z bezpieczeństwem. Uprzedzę tylko - nie jestem myśliwym. Jestem strzelcem sportowym. W kwietniu zdaję egzamin łowiecki. Byłem na wielu polowaniach i ponownie zachęcam żeby przyjżeć się bliżej np. gospodarce łowieckiej a nie posługiwać się wyświechtanymi frazesami tak głośno manifestowanymi przez fioletowo-włosych ekologów z niewytłumaczalnymi wpływami ze wschodu.
    0
    1
Reklama