UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Nigdy w mediach głównego nurtu nie zostały i nie zostaną poruszone trzy ważne tematy: 1.Młodym kobietom i dziewczynom solidnie się w główkach poprzewracało i oczekują księcia z bajki, takiego jakiego widziały wczoraj na Instagramie/ tiktoku/ youtubie.2.Panuje wszechobecna moda na niechęć i wręcz pogardę dla białych mężczyzn (rdzennych mieszkańców Europy).3.Dzisiejsi emeryci mieli pracę gwarantowaną, mieszkania za friko z przydziału, kapitał początkowy z FUS, a było to oparte na systemie odroczonych kosztów, które dziś ponosi pokolenie młodych, bo odraczanie się skończyło i ktoś musi tyrać na PRLowsko-SLDowskie przywileje dla kogoś, kto ich nie wypracował, tylko obciążył kosztami swoje wnuki.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    21
    44
    Beka(2026-02-25)
  • @Beka - Ale ty gupi jesteś i pisząc to udowadniasz. Brak dzieci z powodu państwa mającego obywatela w nosie, oaństwa rzucającego obywatelom kłody pod nogi ( tak też państwa za PIS) Dajcie ludziom godnie żyć, pojawią się dzieci.
  • @Beka - Do Beki, mam nadzieję, że to naprawdę beka z twojej strony. Inaczej tego nie odbieram. Zarzut 1 to młodym kobietom, oczywiście tym normalnym a nie patysiarom, nie odbiło. Chcą normalnego, odpowiedzialnego faceta, a nie takiego, co to po dwóch latach się znudzi i pójcie do innej. Przykładem mogą być nasi aktorzy Królikowski Antoś i Krawczyk Mikołaj. Można zauważyć, że gdy rodzi się dziecko chore, a o takie panowie posłowie z pis i konfy walczą zaciekle, to facet ucieka w podskokach zostawiając samą matkę z chorym dzieckiem. Zero odpowiedzialności z ich strony. Gęba pełna frazesów a czyny temu przeczą. Zarzut 2 nie ma pogardy do białych mężczyzn, jest pogarda do inceli, również niektórych konfiarzy. Tych co traktują kobietę jako podczłowieka. Zarzut 3 Długi PRLowskie zostały już spłacone, większość emerytów poumierała. Także twój wpis traktuję jako żart.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    13
    6
    bfhbf(2026-02-25)
  • A możesz napisać co to za kłody rzuca ci (lub twoim dzieciom, wnukom) państwo pod nogi. W państwach z bardzo wysoką stopą życiową sytuacja demograficzna wcale nie wygląda lepiej i dzieci się "pojawiają" coraz rzadziej. Czego oczekujesz od państwa? Są miejsca na ziemi gdzie jest dobrze? Jeśli tak, to mamy(jeszcze) takie czasy, że można łatwo zmienić miejsce gdzie chcemy żyć. Zawsze tak było, że na godne życie trzeba sobie zapracować.
  • @bfhbf - Ale ci się nudzi w tym urzędzie. Pudelek przeczytany, katalog avonu przejrzany, plotki o feriach dzieci swoich koleżanek też odhaczone, więc czas na portel. Wiem jak to wygląda, bo sam kilka lat w urzędach pracowałem. Z tym, że ja faktycznie pracowałem wśród tych pań. Co najmniej dwa razy w tygodniu 4 "koleżanki" z wydziału opowiadały, jak to nic nie czują do swoich mężów, książka 365 dni jest super, faceci są źli i niedobrzy (ale zagraniczny z forsą spoko) i absolutnie żadnej nigdy nie przyszło do głowy, żeby okazać szacunek własnym mężom, którzy zagwarantowali im wygodne, komfortowe życie swoją pracą. A tak w ogóle, to zaburzony celebryta znowu się z jakąś inną influencerką rozstał i trzeba o tym poplotkować, dorabiając sobie ideologię i dalej plując na mężczyzn. Zero szacunku.
  • @Beka - Twoja wypowiedź nie ma nic wspólnego z prawdą. Tylko pracownicy dużych zakładów np. Zamechu, otrzymywali mieszkania tzw. zakładowe. Reszta wpłacała do spółdzielni mieszkaniowej 10% wartości mieszkania i czekała w kolejce na przydział. Ja czekałam na swoje prawie 15 lat i aby otrzymać klucze należało dopłacić 20-krotność wkładu( tak było w 1989r). Pozostawał do spłacenia kredyt, który spółdzielnia zaciągnęła na budowę bloku. Więc nie pisz, każdy miał mieszkanie za friko. Nasze emerytury zostały uczciwie wypracowane, po 47 latach pracy emerytura brutto nie jest nawet równa obecnej najniższej krajowej. Nawet po marcowej podwyżce nie zrówna się z obecny najniższym wynagrodzeniem.
  • @Beka - Młode kobiety nie chcą rodzić dzieci, bo ich na to nie stać. Jeśli zrezygują z pracy, urodzą dziecko i zajmą się nim, będą musiały zrezygnować z kariery zawodowej. W związku z tym, gdy dziecko podrośnie, nie będzie dla nich miejsca na rynku pracy (brak doświadczenia zawodowego). Jeśli zajmą się pracą i zarabianiem pieniędzy, nie będzie im miał kto urodzić i wychować dziecka.
Reklama