UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Muzeum techniki ??? Ja pitole. Nam pracy potrzeba.
  • MariuszLewandowski-Fc Chcesz pracować czy zarabiać ? Stosunki płacowe w Elblągu i regionie są fatalne ponieważ pracodawcy nie mają konkurencji nie podnoszą płac a odpływ kard za granice jest zbyt mały i nie wymusza wzrostu płac. Praca za niewolniczą pensje to wyzysk a jeśłi brakuje ci pracy poszukaj jaj za granicą - jak się na niczym nie znasz zrobisz 1500 euro jak się znasz 2500 euro netto. Obiad w tureckiej knajpie fil wypas 10 euro. A co do pracy w Elblągu to właśnie tak jak dawniej trzeba odtworzyć przemysł stoczniowy szkutnictwo i postawić na specjalistyczne usługi rzemieślnicze. Ale do tego trzeba wybudować markę Elbląga jako centrum przemysłowego a jeśli za lat 5 lun 10 Odlewnia będzie znów potrzeba to przeniesiemy eksponaty albo je sprzedamy lub wystawimy w innych muzeach. Sam proces selekcji co jest już eksponatem a co jeszcze bibelotem z epoki będzie bardzo ciekawy i pouczający. A jak pojedziesz do Pnacerumzeum pod Hanowerem zobaczysz jak się na muzeum zarabia i jak się pokazuje eksponaty
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    5
    3
    MariuszLewandowski-Fc(2024-11-20)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Panie Mariuszu pełna zgoda ale Elbląg sam w sobie jest takim miastem muzeum. Tu nie będzie nigdy nowoczesności a te hale to GE sprzeda deweloperom pod fantastyczne osiedla mieszkaniowe.
  • MariuszLewandowski-Fc Być może a być może nie, ,, Przypadek Pasłęka i sprzedaży terenów po dawnym Bumarze przez spółkę Rembelskiego o fakt że wymieniono tam na koszt dewelopera kilka metrów odpadów po odlewni pokazuje że nie należy robić mieszkaniówki na terenach poprzemysłowych bo się to nie opłaca. Prędzej widziałbym tam centrum logistyczne do obsługi portu ale póki co może to być muzeum żeby zapobiec degradacji obiektu do czasu rozbudowy portu. A że może to być koło zamachowe turystyki chyba nie muszę dodawać. Tyle że w Elblągu dla niektórych dwa dodać dwa to minus dziesięć.....
    1
    3
  • @MariuszLewandowski-Fc - Naprawdę jestem pełen podziwu dla Pana wizji rozwoju i fantastycznych prognoz dla naszego miasta. Są niesamowite ale życzę Panu aby sie one dla Pana spełniły.
  • MariuszLewandowski-Fc Wszystko zaczyna się od wizji ale żeby zmieniły się w fakty trzeba wiary i pracy. A tu nikomu się pracować nie chce / uwaga do radnych i szefów wielu miejskich instytucji / bo i po co skoro można się ślizgać od do.... Natomiast mile zaskoczył mnie Missan informacją o planach budowy podziemnego zbiornika retencyjnego chyba zaczynam żałować że w II Turze postawiłem na Tolka Banana choć to zawsze był najlepszy z kandydatów jakiego znam. Ja już pewnie nie zobaczę efektów wielu rzeczy jak śp. Jerzy Wilk nie zobaczy pierwszego dużego okrętu w Porcie Elbląskim ale cóż nie żyjemy wiecznie. I dlatego nie mam zamiaru zwolnić w niczym czego i Elblągowi życzę.
    2
    2
  • @MariuszLewandowski-Fc - Pan Missan ma same plany a ludzie chcą jedynie ulic a najbardziej Wschodnią i połączenia Alei Jana Pawła z Krasnym Lasem. Czy tu trzeba mieć jeszcze jakieś plany, wizje, rozmowy, posiedzenia, pomiary i kolejne cztery lata... bez efektów? To tak dużo? Dla innego miasta to byłby pikuś na jedno popołudnie dokończyć coś tak ważnego i potrzebnego dla nas elblążan. Ech też może kiedyś dożyję pięknego rozwoju jak Pan.
  • MariuszLewandowski-Fc Na razie mija pół roku kadencji - Nowaczyka zdecydowaliśmy pożegnać po połowie kadencji a śp. Jerzy Wilk stracił nasze zaufanie jako Prezydent po 1,5 rocznej kadencji ale okazał się świetnym posłem
    5
    4
Reklama