UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Pani opisująca zdarzenie bazuje na uczuciach czytelnika próbując postawić policjantów w roli oprawcy. A patrol zachował się wzorowo i wykonał swoją pracę najlepiej jak potrafił. Po pierwsze skoro do umierającego pieska było 200m to pani mogła do niego pójść z buta i mu pomagać bo kontrolowany był kierowca i pojazd po drugie przekroczenie prędkości jest najczęstszym i najpoważniejszym przestępstwem na naszych drogach, które doprowadza do śmierci wielu osób. A gdyby kierowca przez prędkość nie zapanował nad autem i kogoś śmiertelnie potrącił to do kogo byłyby pretensje do pieska czy jeżyka? To że pani się bije w pierś nie zmienia faktu że to animals są źli w tej sytuacji. Mam nadzieję że pacjenci mają się dobrze.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    52
    94
    #zainteresowany#(2025-12-05)
  • @#zainteresowany# - Wzorowa tak jak piszesz banda nieudaczników omyłkowo nazywanych policją
  • @#zainteresowany# - Jeśli interwencja (kontrola pojazdu) trwała 1.5h to będą musieli się z tego tłumaczyć.
    16
    5
    Ministrant(2025-12-05)
  • @#zainteresowany# - Gdyby to, gdyby tamto... ale jak bylo swiadczy o chamskiej arogancji tych mundurowych.
  • MariuszLewandowski-Fc @#zainteresowany# - Patrol nie zna swoich obowiązków - ratowanie życia i zdrowia jest konstytucyjnym priorytetem w odniesieniu do zwierząt również. To co piszesz to Bareja w czystej postaci - konwersacja Kociniaka z kierowcą przy makietach osiedla. Przekroczenie szybkości to fikcja przestępstwo formalne generowane z powodu durnych przepisów i oznakowania. Bezpieczna szybkość zalęży od warunków drogowych stanu pojazdu i umiejętności kierowcy - powinna byc zatem tabela zwiekszająca szybkość z jaką może poruszać się kierowca po zdaniu pewnych egzaminów a pojazdy podczas przeglądu powinny mieć podobną punktacje. Ograniczenia ze znaku powinny dotyczy tylko kierowców po egzaminie albo tych po wypadku drogowym w ruchu To nie policjanci ale przestępcy w mundurach i sprawa dla Prokuratoea
    4
    4
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-06)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Aż ciężko mi się odnieść do tego co piszesz. Znaki drogowe to nie jest ozdoba tylko stawiane są właśnie tam gdzie są jakieś uwarunkowania ku temu. To co Ty mówisz w krótkim czasie doprowadziłoby do anarchii drogowej. Jak już pisałem Pani z animalsów mogła przejść te 200m i ratować pieska a nie buldoczyć się do funkcjonariuszy. Nie rozróżniając jakie umiejętności miał kierowca i jakim super nowoczesnym autem jechał nikt nie jest ponad prawem. A gdyby animalsi mieli takie same prawa gwarantowane w konstytucji to jeździliby pojazdami uprzywilejowanymi.
    0
    1
    #zainteresowany#(2025-12-06)
  • MariuszLewandowski-Fc @#zainteresowany# - i powinni mięć pojazdy uprzywilejowane - tu racja dlatego pytam co na nasi parlamentarzyści aktywni przed mikrofonami a nie obecni tam gdzie trzeba karać niekompetentnych policjantów ? Znaki drogowe są dostosowane do minimalnych wymogów technicznych pojazdów i minimalnych kwalifikacji kierowcy i nie są same w sobie żadną wartością. Jeśli kierowca przekroczy szybkość ale nie stwarza niebezpieczeństwa w ruchu drogowym / na przykład dlatego że jedzie na drodze sam / to nie ma podstaw do jego karania ponieważ może zaszkodzić tylko sobie a chcącemu nie dzieje się krzywda. Co do podjęcia interwencji przez pasażera racja - tak właśnie powinna postąpić ale nie postąpiła. Ale policji NIE WOLNO BYŁO NIE PODJĄĆ ASYSTY ANI UTRUDNIĆ INTERWENCJI. Powinni podjąć asystę a następnie zastanowić się czy okoliczności związane z interwencją uzasadniały pośpiech i odstąpić od ukarania sprawcy ze względy na działanie w obronie zdrowia i życia psa. Dokładnie tak samo jakby ci ludzie jechali ratować człowieka. Wyobrażasz sobie nie udzielenie pomocy poszkodowanemu w wypadku z tego powodu że jego samochód rozbił się na odcinku drogi na którym obowiązuje zakaz zatrzymywania i postoju ? Wszystkie procesy w Norymberdze toczyły się wbrew prawy niemieckiemu a wszyscy skazani tam zbrodniarze działali zgodnie z prawem III Rzeszy które sami ustanowili. Myśl potem pisz
    1
    1
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-06)
  • @MariuszLewandowski-Fc - "Znaki drogowe są dostosowane do minimalnych wymogów technicznych pojazdów i minimalnych kwalifikacji kierowcy i nie są same w sobie żadną wartością" - SERIO? :D
  • @MariuszLewandowski-Fc - "Myśl potem pisz" - trafna autodiagnoza :D
  • MariuszLewandowski-Fc Indie są chyba drugim co do wielkości Państwem świata i o ile wiem to nie ma tam znaków ani kodeksu drogowego i dają radę. Przypominam ci że po wyłączeniu świateł Bema -Saperów korki zmalały... Znaki mają regulować ruch i tylko taka jest ich wartość pomyślałeś dlaczego po 22 wyłącza się sygnalizacje świetlną ? Kierowca ma myśleć i jeśli jakiś znak utrudnia ruch to powinien go zignorować Wartościami chronionymi przez prawo jest życie zdrowie wolność mienie i komfort obywatela a nie ten czy inny sposób postawienia znaków. Znaki mają regulować ruch a nie go blokować. Dlatego mam na ulicach progi zwalniające na przykład
    0
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-07)
  • MariuszLewandowski-Fc Mam wrażenie że myślę może nie tak sprawnie jak kiedyś ale nadal wielu nie rozumie o czym pisze bo brak im podstawowej wiedzy żeby pewne rzeczy ogarniać. To nie jest autodiagnoza - nie rozumiesz jak widzę znaczenia tego słowa ale POSTULAT GENERALNY co do zachowania pewnej kolejności. Mój nauczyciel matematyki śp. Sadocha mawiał że pośpiech jest potrzebny przy łapaniu pcheł w innych sprawach wymagana jest rozwaga. Ja dodam że pośpiech jest też potrzebny przy wymianie ciosów podczas ulicznej bójki i przy dostarczaniu paczek. Ale Pan profesor obu tych czynności zapewne nie wykonywał...
    0
    1
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-07)
  • @#zainteresowany# - |Prawda jest taka ze nadgorliwosc jest czsami przesadna ZNAM te katrole nadgorliwcow szkoda nie ma ich tam gdzie powinni byc
  • @#zainteresowany# - Oby pana dosięgła taka interwencja policji a raczej milicji w tym wypadku. To była wyjątkowa złośliwość ze strony MO. Panowie "władza" jesteście niedoszkoleni lub rodem z PRL bez względu na to jak zachowywała się druga strona. To powinno być dogłębnie wyjaśnione
    0
    1
    Giewont Bałtycki(2025-12-07)
Reklama