UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • w miarę bogacenia się narodu Polskiego rozwijać się będą też jego upodobania kulinarne w tym ciagaty do spożywania wykwintnych i oryginalnych potraw, np. ośliny, tak jak ma to miejsce w tym przypadku, to zupełnie naturalne procesy
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    25
    15
    Ujnvf(2022-01-19)
  • @Ujnvf - Rozumiem retorykę ale zjadanie starego osła, który był pociechą ogrodu nie jest rozwojem upodobań kulinarnych a zwykłym zdziczeniem.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    39
    5
    Ewellina(2022-01-19)
  • @Ujnvf - Mięso z osła, królika, konia, gęśi to staropolskie potrawy z tego już powstawały potem odeszły w zapomnienie - a teraz to znów rarytas.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    17
    16
    okoniowaty(2022-01-19)
  • @Ujnvf - A ja myślę, że przeciwnie. Dawniej ludzie musieli spożywać duże ilości mięsa. Teraz w Polsce nie ma głodu, zimy są lekkie, mieszkania ciepłe, większość prac zautomatyzowanych itd. Wiedza ludzka w zakresie odżywiania jest większa, ale przede wszystkim: następują zmiany mentalne. Świadomość, że zwierzę czuje, cierpi, cieszy się, przywiązuje, ma prawo żyć. To wszystko sprawia, że ludzie, sami posiadając ukochane zwierzęta, odchodzą od spożywania mięsa, znam takich osób coraz więcej. To jest miarą naszej ludzkości. Współodczuwanie.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    3
    To jest piękne(2022-01-19)
  • @Ewellina - Zlituj się. Zwierzę jak każde inne.
Reklama