18 maja to dzień urodzin wojtyły i z tego powodu hołownia wybrał zły termin, prawica i kościół będą grząły tę datę aż do czerwoności próbując przeciągnąć na swoją stronę, tego dnia na mszach wyborcy otrzymają instrukcję na zasadzie skojarzenia z tzw osobą świętą
Myślę że jest Pani lub Pan w błędzie. Nauka Jana Pawła II mówiła o jednoczeniu Polaków wokół sprawa Narodu i Państwa. Metodą jaką stosują i tuskanie i pisiory jest pruskiie "dziel i rządź" A co do INSTRUKCJI WYBORCZYCH z Ambony to zachęcam do nagrania takich "kazan" za pomocą telefonów i przekazanie ich mi.. Ja nie mam żadnych oporów wobec przekazania ich Biskupowi ponieważ łączenie nauko społecznej kościoła z szalbierstwami jakichokolwiek polityków jest niemożliwe. Obrona życia poczętego to zadanie społeczne wpisane na przykład w statut Konfederacji Korony Polskiej Grzegorza Brauna ale namawianie do głosowania na kandydata tej Partii /nawet jeśli będzie nim sam Grzegorz Braun który powinien zostać Prezydentem Rzeczypospolitej moim zdaniem / jest nie do przyjęcia. Sprawa to rzecz ponadpartyjna i ponadnarodowa z kwestii moralno światopoglądowych a nie polityczno-wyborczych, ,,