UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Bez koneksji rodzinnych i dobrych znajomości, macie w Elblągu 4 drogi: mundurówka, mebelki, emigracja, nietypowy zawód, jak np. krupier w kasynie. Inaczej będziecie tułać się po szemranych powiatowych spółkach z o. o., mających ocenę 1.8/5 na portalach typu GoWork, gdzie już podczas rozmowy rekrutacyjnej usłyszycie, że " jak szefa poniosą emocje, to nie jest jakiś mobbing, czy coś", lub "kiedy dwóch przedsiębiorców rozmawia o przetargach, to nie jest jakaś zmowa czy coś". Czasem to aż się sam sobie dziwiłem, że nawiązywałem współpracę z takimi "biznesmenami". Ale zawsze można skończyć jak np. ś. p.Stanisław Łupiński.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    29
    6
    Załamać się można(2026-04-29)
  • @Załamać się można - Nie wpisuje się w Twój schemat, nie mam koneksji, nawet nie pochodzę z Elbląga, zatrudnienia nie mam w żadnym ze wskazanych przez Ciebie miejsc. A praca tu jest i jest dobra, po przerobieniu kilku miejsc w trojmiescie. Zależy jaki masz fach w ręku, jak żadnego konkretnego, to wszędzie będzie ciężko znaleźć dobrą robotę
    6
    12
    Inaczej(2026-04-29)
  • @Inaczej - Dobre sobie, Elbląg to jest umieralnia. Podpisuję się obydwoma rękoma pod tym pierwszym komentarzem. Wyjechałem, zdobyłem fajny fach i nie mam zamiaru wracać do Elbląga.
  • @Załamać się można - Krupier ilu tych krupierów na zmianie potrzeba? Liderzy rynku pracy dla ambitnych. Nocne marki. Myślenie masz jak dziecko. Ambitny człowiek takiego szaraka jak ty wciągnie nosem w konkurencji na rynku pracy.
  • Nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz. Udowodnij, że wyjechałeś z Elbląga (nie na wycieczkę), chętnie odwiedzę ciebie w nowym miejscu, mam czas i nie tylko.
  • @Załamać się można - Wyjechałem z Elbląga dwa lata temu i szczerze mówiąc jestem zadowolony. Nie zdradzę jaka jest to miejscowość, ale położona 100km od Elbląga. W Elblągu nie mogłem znaleźć żadnej pracy w pełnym wymiarze godzin, jedynie jakieś pracę na 1/4 etatu bądź 1/2 etatu gdzieś w Żabce czy na zmywaku. W Elblągu brakuje konkretnego zakładu pracy, oczywiście poza Wójcikiem, który jako jeden z niewielu pracodawców płaci zawsze terminowo i czas zgodnie z umową. Większość zakładów w Elblągu to firma krzak gdzie będziesz pracować w pocie czoła, a o wypłacie będziesz mógł sobie pomarzyć.
    2
    0
    Racjonalista(2026-04-29)
Reklama