UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Też nie rozumiem w jaki sposób taka impreza ma pomóc hospicjum. Koszty organizacji zjedzą dochód.
  • Dla hospicjum nawet wpłata 1000-2000 jest istotna, a takie środki trafiają do hospicjum, jest jeszcze inny wymiar tej pomocy, ale tego na pewno nie ogarniesz. Ty nikomu nie pomagasz, to chociaż nie przeszkadzaj.
  • Pomoc według moich kryteriów to jest wtedy jak ktoś daje coś od siebie, rezygnuje z części czegoś co ma, żeby podzielić się z kimś innym, a robienie szopki, happeningu, imprezy itp gdzie przepali się np 100.000 zł, a ostateczny beneficjent otrzyma pomoc w wysokości 10.000 zł to jest robienie hucpy, która ma połechtać rzekomych dobrodziejów, że niby komuś pomogli, a tak naprawdę to urządzili dla siebie imprezkę. Znasz te słowa, że jak pomagasz komuś i dajesz jałmużnę to nie trąb o tym przed innymi, żeby cię chwalili, tylko rób to w ukryciu, tak, że nie wie twoja lewa ręka co czyni prawa. Wiem że dla ciebie to trudne, bo nie masz z tego korzyści, poklasku, poklepania po plecach i nie przykleją ci plakietki z napisem "dobroczyńca", ale na tym właśnie polega pomoc potrzebującym.
  • Trzymaj się "swoich kryteriów" i nie rób nic, w tym jesteś najlepszy. Dobrze ci też przychodzi wymyślanie powiedzonek choć są bez sensu. Pewnie przekazanie 1,5 % podatku na jakąś instytucję użytku publicznego według "twoich kryteriów" nie jest pomocą dla tej instytucji, bo ja nie rezygnuję z tego 1,5 % (ono i tak nie jest moje) tylko wskazuję instytucję do obdarowania. No i czynię to bez żadnego poklasku, zatem to bez sensu. Dobrze, że nie wszyscy są tacy jak ty i czasami robią bezinteresownie cokolwiek dla innych, bo oni mają "inne kryteria". Kto w tym konkretnym przypadku ma "korzyści, jest klepany po plecach i przykleja sobie plakietki z napisem dobroczyńca"?, dla ciebie to łatwe, więc podziel się swoją wiedzą.
Reklama