UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Jeżdżą jak święte krowy
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    159
    20
    grze(2022-09-04)
  • Oczywicie kierowcy aut. Bo te hulajnogi mają wbrew pozorom bardzo dobre oświetlenie. Skoro jeden się zatrzymał to była widoczna. Nie pisz bredni
  • Ja mam tylko nadzieję, że Ty chodzisz, a nie jeździsz, nie święta krowo. To jest przejście. kropka.
  • Ty nie pisz bredni. Od kiedy hulajnogą mozna przemieszczac się przez przejscie dla pieszych? Jak sama nazwa mowi to przejscie dla pieszych. Mam nadzieje, ze dziewczyna przezyje i wroci do pelni zdrowia. Ale nie oczekujemy od kierowców samochodów, ze zdaza sie zatrzymac przed wpadajaca z impetem hulajnoga czy rowerem.
  • To przejścia pieszo rowerowe u Ciebie nie istnieją ? Przepis nie zna słowa impet. Jest ciąg ścieżki rowerowej i rower tam jedzie bez schodzenia.
  • Tak to jest przejście i w myśl przepisów pieszy przechodząc przez jezdnie na pasach MA OBOWIĄZEK ZACHOWAĆ SZCZEGÓLNĄ OSTROŻNOŚĆ. Tak że możesz być świętą krową która usłyszała tylko że kierowca musi się zatrzymać widząc takiego matoła ja Ty. Poswiec kobieto z patologii dziennie 5 na zaznajomieniem się przepisów a zobaczysz że nie jest tak jak tobie się wydaje.
    18
    4
    Kij ma dwa końce(2022-09-05)
  • Ale tam nie ma ścieżki rowerowej
    17
    2
    Glina(2022-09-05)
  • dokładnie tak
  • @Glina - Ale z takiego ujęcia zdjęcia nocą bez znaku drogowego to można sobie tylko gdybać. Szkoda, że wszyscy wydali już wyrok. Ustawodawcy wydaje się, że robiąc kilka zapisów w kodeksie drogowym plus limity 20km/h dla elektryków uporządkował temat. A guzik prawda. Czy Wynajmujący hulajnogę nie powinien mieć obowiązkowego OC - prywatnego ubezpieczenia osoby prywatnej możnego pokryć wszelkie straty poczynione w trakcie poruszania się czy to rowerem czy hulajnogą ? W życiu prywatnym daje to pełen komfort, cokolwiek się wydarzy, dziecko rowerem porysuje samochód, szybę incydentalnie zbije w samochodzie piłką np. proszę tu mój nr polisy i nie ma problemu.
  • Ale przejście to przejście zatrzymujesz się rozglądasz i idziesz i to szybkim tempem a nie jak na spacerniaku.... lub w parku... a widać po zachowaniu ludzi że robią po złości i zwalniają na przejściu taka prawda... inni podbiegają by szybciej zejść machają kierowcy dziękując. Zachowują się tak bo sami też jeżdżą autem... i myślą o innych nie jak co niektórzy
  • @Kij ma dwa końce - Każda strona powinna zachować ostrożność to jest raz a dwa kiedy nie ma chodnika dla rowerów a przejście jest przejściem zawsze wchodzą inne zasady bezpieczeństwa ale ludzie są nieodpowiedzialni dla większośći kierowców to pieszy lub kierowcy hulajnogi są winni a to nie prawda !! Jeśli nie znacie sytuacji to się nie udzielajcie !!! Co z was za ludzie którzy tylko gadają i gadają a nie macie o niczym zielonego pojęcia !!!
Reklama