UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • A ja byłam na tej konferencji i to nie był stracony czas. Masa ciekawych informacji i dobre prezentacje. Na koniec tylko pyskówka między obecnym i nowym dyrektorem muzeum o mało nie przerodziła się w bijatykę. Dobrze, że interweniował Pan Lewandowski, bo już zaczęli wyciągać rewolwery
  • "A ja byłam na tej konferencji i to nie był stracony czas. Masa cieka" ----- na kłopoty Bednarski..... słowa, słowa, słowa.....
  • MariuszLewandowski-Fc Szanowny Panie mija się Pan z prawdą. Żadnej "pyskówki" nie było a nagranie z tej części jest na kanale YT studio 969 Emocjonalnie wystąpił Dr Glock natomiast jako Elblążanim miał prawo do wyrażenia swojej opinii i z tego prawa skorzystał za co mu chwała. Pan Siedler w pyskówki się nie wdaje i proszę nie mylić wymiany argumentów i uwag co do roli Muzeum w życiu Elbląga z ekspresją wypowiedzi naturalną w debacie publicznej. Obyśmy zawsze mieli w Elblągu tylko takie różnice zdań i tylko takie "pyskówki". Natomiast niestety owa dyskusja była zbyt krótka pomimo że taki punkt programu był zaplanowany. Opinii mojego "nazwiśnika" w tej kwestii nie podzielam - o ile komuś na sprawie zależy trzeba go wysłuchać zawsze i wszędzie w każdej sprawie publicznej. Ale podzielam pogląd o konieczności organizacji kolejnej debaty i ty pełna zgoda. Ale też każdy z tematów warto rozwinąć w kolejną konferencje. Ale istotą konferencji jest wymiana poglądów i wniosków a nie "odklepanie"referatów nawet najlepiej przygotowanych. Życie społeczne to interakcja i rolą Muzeum jest budowanie takich interakcji we wszystkich sferach związanych z przeszłością. Kwestia czy i tą najnowszą też jest dyskusyjna bo zapis dnia dzisiejszego zrobimy dziś albo nie zrobimy go nigdy. Czy muzeum ma tworzyć zbiory już dziś czy czekać aż zaginą i wygrzebywać je za 300 lat z wychodka ?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    5
    MariuszLewandowski-Fc(2024-11-16)
  • Ciekawe gdzie ty byłaś ?
    0
    0
    Naoczny_Swiadek(2024-11-17)
  • Szanowna Pani, zgadzam się z Panią, że referaty były ciekawe, nie zgadzam się, że doszło do pyskówki zmierzającej ku rozwiązaniom siłowym, Opinia wyrażona przez obecnego dyr. MAH, że za wyprodukowaną w Elblągu maszynę parową Komnicka zapłacono "bardzo duże pieniądze" - jest krzywdząca dla wszystkich, którzy wspierali bezinteresownie działania na rzecz pozyskania tego zabytku do zbiorów Muzeum. Nieuprzejma dla Zarządu spółki, która sprzedała zabytek poniżej wartości złomu. Nazwanie kolekcji muzealnych "śmieciowiskiem", wypowiedzi o nieliczeniu się z opiniami mieszkańców oraz zasłanianie się przepisami RODO i podległością Prezydentowi Miasta sprowokowały zdecydowany sprzeciw obecnych na sali zwolenników utworzenia Archiwum Społecznego i gromadzenia zabytków techniki związanych z historią elbląskiego przemysłu. Szkoda, że nie doszło do konstruktywnej i merytorycznej dyskusji o oczekiwaniach społecznych dotyczących działalności podstawowej elbląskiego Muzeum.
    9
    2
    Lech Trawicki(2024-11-17)
Reklama