UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Więcej takich imprez w Elblągu, który jest omijany szerokim łukiem przez 90 % artystów. Bo dla ich impresariów między Olsztynem, a Trójmiastem jest pustka. Nad tego przyczyną powinni wypowiedzieć się elbląscy specjalisci od rozrywki. Przez jakiś czas prowincjonalny charakter Elblaga przełamywał Wojciech Minkiewicz w swojej kameralnej Mjazzdze. Ale to już przeszłość. Dziś próbuje ja zastąpić Beczka, ale kilka koncertów rocznie. Przyczyna małej ilości koncertów i występów jest chyba różnorodna : 1/ obawa organizatorów o frekwencje 2/ brak sali widowiskowej jaką przez dziesiątki lat była sala Zamechowska na Fabrycznej o pojemności ok.900 miejsc. Podobny obiekt, kino Syrena zamiast wyremontować zburzono. Zostały trzy hale sportowe i teatr. I dlatego amatorom muzyki na żywo pozostaje 30 minutowa podróż do Gdańska, gdzie imprez w nadmiarze. Ps. wielu elblążan liczyło, że po długim i kosztownym remoncie powiekszona hala w Centrum Światowid będzie miejscem fajnych imprez. Niestety Światowid stał się instytucją skupioną na kinie i tańcach. Trudno, taki jest Elbląg.
  • Cztery dni temu był koncert Dżemu i nikt nawet tego faktu nie zauważył, poza tymi którzy na koncert przyszli, Portel nawet nie wspomniał, widocznie redaktorzy piszą według swojego widzimisię.
  • Ponieważ dzisiejszy DŻEM to już plagiat z synkiem na czele byle zarobić !
  • Czego plagiat? w ogóle znasz znaczenie słów, których używasz? Podaj mi przykład artysty więcej potrafiącego niż Dżem.
  • Ok. Pamiętam DŻEM bo też mam swoje lata ale dzisiaj zaciągnąć syna by za nazwisko przyciągnąć i zarobić to trochę słabe.
  • Co ty opowiadasz? Ja mam 40 lat i słucham Dżemu. Dżem po śmierci Ryszarda cały czas działa, miał kilku wokalistów a co złego, że obecnie współpracuje z Sebastianem? Nigdy nie byłeś na scenie i tego nie rozumiesz. Sebastian gra w innym zespole, który również brzmi dobrze. Ale w pewnym wieku wszystko się myli, zwłaszcza gdy brak wiedzy. Bo nie o to chodzi co komu się podoba, ty możesz sobie słuchać umpa, umpa. To była impreza muzyczna na którą przybyły tłumu (bilety chyba wszystkie zostały sprzedane) więc o takim wydarzeniu szanująca się gazeta powinna poinformować, ale to trudno powiedzieć.
  • jeżeli na DŻEM przybyły tłumy to ja chyba byłem na innym koncercie. Rozczarowała mnie frekwencja, myślałem ze zespól którego jestem fanem od 40 lat przyciągnie wieksza widownie. Niestety zespół chyba powoli będzie schodził ze sceny-mimo całego szacunku Sebastianowi brak takiej charyzmy i kontaktu z publika jaką miał Maciek Balcar
  • A ja mam 62 i coś więcej wiem bo i pamiętam ! Koniec tematu....
Reklama