UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • "Robienie zdjęć publiczności i ich rozpowszechnianie wiąże się z koniecznością uzyskania zgody na wizerunek. Zgodnie z prawem, rozpowszechnianie wizerunku osoby wymaga jej zgody, chyba że jest ona jedynie szczegółem większej całości, jak np. tłum na koncercie. W takim przypadku, jeśli osoba nie jest centralnym punktem zdjęcia, zgoda nie jest wymagana. Jednak jeśli zdjęcie skupia się na konkretnej osobie, należy uzyskać jej zgodę na publikację" - Prawo do wizerunku można rozumieć dwojako. Jak ustalić kto jest centralnym punktem jeśli wszyscy są skumulowani na zdjęciu i stanowią jeden wielki szczegół całości i nie chcą być publikowaniu w sieci bez zgody osób ze zdjęć i to za darmo? Prawo nie jest precyzyjne... Artykuł art.81 ust.1 nie reguluje tego w 100% ale jednak osoba ze zdjęcia musi wyrazić zgode.
  • weź paranoiku nie chodź na koncerty i będzie ok.
  • "I to za darmo", jeśli ciebie uwiecznili idź do sądu i walcz o "swoje" 5 zł, nie wiem czy tyle wart twój wizerunek. Wyobraź sobie fotoreportaże bez ludzi. Siedź dalej w domu i nie zanudzaj innych swoimi natręctwami.
  • Nie twoja sprawa jakie kto ma potrzeby i co psize i nie nie narzucaj komus swoich oczekiwań bo nie jestes od tego, bradzo dobrze ze ktos pisze co go boli i jak postrzega kwestię zdjęc publice, jestem tego samego zdania jak i inni ludzie, sam jesteś paranoikiem i masz natrectwa egoizmu, nie obchodzi mnie twoje zdanie ani innych przeciwków mojego toku myślenia i postepowania, zegnam i nie pozdrawiam!
  • Odważnie powiedziane o tym myśleniu, zupełnie od czapy, Jakie masz potrzeby i jak postępujesz wcale mnie nie obchodzi, ale jak wypisujesz bzdety na forum ogólnym mam prawo się odnieść. A jak ciebie coś boli to weź tabletkę albo idź do lekarza, a nie wszystkim opowiadasz o swoich bólach i zupełnie nie na temat. Kto tobie "narzuca swoje oczekiwania"? A jeśli masz jakieś zarzuty to do prokuratury, tu nie załatwisz sprawy (bo jej nie ma). Złośliwy, sfrustrowany człowieku życzę ci więcej pozytywnego nastawienia do życia, za swoją niedolę nie obwiniaj całego świata, to tylko twoja wina, jak i to, że nie nauczyłeś się pisać poprawnie po polsku.
Reklama