UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Oczywiście musiał się wydarzyć wypadek żeby policja zajęła się tematem.
  • Przecież nie ma obowiązku jazdy z kaskiem. Ma chłopak nauczkę do końca zycia a inną sprawą są te hulajnogi podrasowane do prędkości nawet 60 km/h. To Policja bada i łapie takich użytkowników hulajnóg. Czego się Policji czepiasz?
  • ... to powiedz proszę, ale tak szczerze... kto bronił młodemu założyć kask? Dlaczego nie miał kasku? Pożyczył hulajnoge, to czemu kasku nie pożyczył, kolega zapewne wie jaka jest moc tej maszynki i jak się nią fajnie zasuwa, ale też jakie mogą być konsekwencje. Policja stara się edukować, władza wykonawcza dostosowuje przepisy, ale to tylko od nas zależy czy te przepisy przestrzegamy. Później może być już za późno :/
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    54
    5
    nóżka(2025-07-03)
  • @nóżka - Dobry zwyczaj nie pożyczaj... a teraz będą się czepiać czemu pożyczył bez kasku, bo proste grzebienia, maszynki do golenia, szczoteczki do zębów, czapki, kasku się nie porzycza to są zbyt osobiste rzeczy z którymi nie wolno się dzielić -chyba, że nie sznujesz swojego zdrowia
    0
    3
    No tak.(2025-07-03)
  • @No tak. - Pożycz, pożycz
  • Ma nauczkę, ale gdzie jego rodzice? Nie tłumaczyli mu, że trzeba mieć kask? Ja bardzo żałuję, że nie ma obowiązku noszenia kasku. Powinien być nakaz zakładania go czy to jazda na rowerze, rolkach, czy hulajnodze. W tamtym roku od uderzenia głową w jezdnię zmarł młody chłopak, jechał na rowerze i został potrącony przez samochód. Gdyby miał osłonieta głowę może skończyłoby się na złamaniach. Niestety z głową nie ma żartów, bo już niewielkie uderzenie jest niebezpieczne. Najgorsze jest to, że wiele osób dorosłych jest bardzo nieodpowiedzialnych. Zaczyna się lato a ja już widziałem ojca z synem na hulajnodze, jednej hulajnodze. Jechali ścieżka rowerową z prędkością światła. No i rodzice i to pokolenie... Eeee ja nie miałem kasku i przeżyłem, to po co dzieciakowi kask. Zdrowia dla tego młodego chłopaka!!!
  • @No tak. - I tym tokiem myślenia chłopak teraz ma rozwaloną głowę i walczy o życie w szpitalu, czy sądzisz, że kask jest aż tak osobisty jak szczoteczka do zębów.... chyba cię poczesało.... od tego są kominiarki.
    6
    1
    nóżka(2025-07-04)
  • Idiotyczne podejście masz
  • "Chłopak jechał hulajnogą elektryczną bez kasku, która dodatkowo nie spełniała norm, ponieważ nie posiadała blokady prędkości do 20 km/h. To wszystko fakty, ale warto zastanowić się: chłopak jeździł tak szybko na tej hulajnodze od miesiąca, a może i dłużej. Policja na pewno przejeżdżała obok niego wiele razy. Czy podjęła interwencję? Bo wszędzie mówi się o przepisach, takich jak ten: Hulajnoga elektryczna w Polsce musi spełniać kilka kluczowych wymagań, aby mogła być legalnie użytkowana. " Takich jak Powinna być ograniczona do 20 km/h. Ale policja pozwala na to wszystko mimo że ma obowiązek zatrzymać osoby na hulajnodze i sprawdzić hulajnogi a druga spraw że jedził po ulicy a gdzie miał jak naulicy Malborskej nie ma chodników bo zostały przekazane na pakingi zieleni nie ma bo samichody zajmują ją jędżą po chodnikach a co na to policja ma to gdzieś a przy bloku 90 szczególnie samochody parkują na chodniach i ledwo można przejść ale policja i straż miejska nic nie robi to dużo dzieci jeździć po ulicach bo gdzie mają ? A Policja nie ukara kierowców straż miejska nie bo mają nas gdzieś to są same fakty. Hashtagi: #piracidrogowi
    3
    1
    Łódzka(2025-07-04)
Reklama