UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Ja osobiście bardzo źle wspominam szkołę podstawową w Gronowie Elbląskim lata 70/80 te. Mowa o dyscyplinie uczni, bicie ręką, linijką a nawet drewnianym wskaźnikiem, zupełnie bez powodu ! Ówczesna nauczycielka Marcinkiewicz była katem nr jeden i za to awansowała na dyrektora. To tylko przykład jeden z wielu a pisze o tym bo mam dziś 62 lata i tego bólu który odbił się dziecku na psychice już nikt mi nie wymaże ! Był szacunek dla starszych była radość z małych rzeczy czego dziś nie ma wśród uczni to jednak przemoc wobec słabszych była pozwoleniem....
  • Z tym biciem linijką po dłoniach, to prawda. Jestem z tego pokolenia, że było to w podstawówce na porządku dziennym. Jeszcze jak człowiek nabroił i ioberwał, " linijką po łapach" - tak to się wtedy mówiło, to w domu nikt się nie przyznał, bo ojciec by pasem na d... e jeszcze dołożył..
  • @J124 - D... a nie szklanka, nie pęknie
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    2
    Bezproblemowy(2025-08-03)
  • @. Ja osobiście…- piszemy i mówimy:uczniów, a nie mówimy:uczni( w dopełniaczu l. mnogiej).
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    1
    absolwentka IILO/1968(2025-08-03)
Reklama