UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Czy Polsce potrzebna jest KKP. Notowania Brauna rosną choć różnie o nim i tej partii mówią. Polska skrajnie prawicowa partia o charakterze monarchistycznym, tradycjonalistycznym, nacjonalistycznym, eurosceptycznym, antysemickim. Uznawana za prorosyjską i neofaszystowską przez część opinii publicznej. Neofaszyzm, antysemityzm może wyjaśniać negowanie istnienia komór gazowych i tłumaczy inne zachowania. W Rosji środowiska LGBT są  drakońsko prześladowane. Partia KKP prezentuje również stanowisko wrogie wobec społeczności LGBT. Wyjaśnia to zarzut prorosyjskości, który można wzbogacić o różne zachowania i wypowiedzi dotyczące Putina, wojny i Ukraińców. Grzegorza Brauna można różnie postrzegać. Jako fundamentalistę religijnego i patriotę. Jako bardzo inteligentnego hipokrytę i megalomana. Może jak we fraszce. Misyk - wystyk -wynik - cynik. Odważny gość z wybujałym ego co konsekwentnie gra o siebie. On chce być kimś to jego cel. Zachowania służące do pozyskiwania zwolenników to tylko narzędzia do realizacji celu. Kiedyś zobaczymy kim on jest naprawdę ale dzięki niemu już teraz wiemy kim naprawdę jest duży procent Polaków. Nie są powodem do dumy.
  • @Czy - Od razu widać, że tekst autorstwa obecnie służących sztucznemu i zbr.. Twirowi bi smarka
  • MariuszLewandowski-Fc Zaczynają się bać.... Poodobnie jak w 2013 - Najpierw udawali że Grupa Referendalna to oszołomy i że nie mamy poparcia.... potem się nas bali nazywając złodziejami prądu a potem dzięki 23 tyś głosów spakowaliśmy Nowaczyka i ekipę i dziś w polityce jest Pani Kluge która swoim zachowaniem delikatnie mówiąc - chwały koalicji antyobywatelskiej nie przynosi, Brauna teraz opluwają - objaw strachu. Myślę że Brain i Konfederacja Korony Polskiej już wygrała.....
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    7
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-13)
  • @MariuszLewandowski-Fc - No i niezawodne pytanie do autora tekstu wyżej. Co to jest to, ,Fc, ,? Jakiś zakon czy tytuł profesorski? Znałem kiedyś wspaniałego Tadeusza Stanisławskiego - nie odżałowanego profesora mniemanologii stosowanej. Czyżby plagiat czy kontynuacja?
    4
    0
    bez podpisu(2025-12-13)
  • MariuszLewandowski-Fc @bez podpisu - No jakże miło spotkać słuchacza wykładów o wyższości jednych świąt nad drugimi. Czyżby słuchał Pan też kart z pamiętnika młodej lekarki na rubieżach ? i " Niezwyciężonego" w wykonaniu śp. Leszka Herdegena ? Niestety wyjaśnienie jest proste - konto w Portelu założyłem logując się profilem z facebooka stąd ten dodatek że tak powiem "systemowy " Zakonnikiem nie jestem za wiele we mnie życia na życie kontemplacyjne a jakoś nikt mi jeszcze profesury nie nadał.... Może ponagli Pan jakiś Harward czy Cembride żeby się pośpieszyły ? Profesora Stanisławskiego nie da się zastąpić anie nawet naśladować a moda lekarka mocno już się postarzała... ale Niezwyciężony nadal Niezwyciężony....
    0
    4
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-14)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Dziękuje za wyjaśnienie skrótu Fc
  • @MariuszLewandowski-Fc - Chłopie. Daj se na luz. Masz sprawy sądowe. Bacz na swoje interesy. - Pan Donald Tusk wysłuchał cię kiedyś jako warczącego, niedomytego osobnika, z kulami i podejrzanie podrapanymi goleniami... - Wysłuchał twój słowotok. Bo to człowiek kulturalny jest. Zważ na to. I bacz na to, że masz "in gremio" negatywnych (i słusznie) dyskutantów. Daj se na luz.
  • MariuszLewandowski-Fc @erg. - O proszę doczekałem się już biografów.... Pan Donald Tusk zdecydował też zrealizować moja prośbę i spotkał się z Mieszkańcami Elbląga w PWSZ a ty jak widzę wiesz jak mnie odebrał i zapamiętał ? Imponujący pokaz debilizmu... In gremio jak na razie nie potrafi znaleźć odwagi by pokazać swoje smętne oblicza - czegoś to dowodzi ? Niestety, ,, nie dam se na luz choć wielu o tym marzy.. Sprawy sądowe powiadasz ? Jestem jednym z tych którzy wygrali z Polską w ETPCZ i ro dwa razy. Może pora na trzeci raz ? Widzę że myślenie w Koalicji Obywatelskiej to nadal proces bolesny, ,, ,Może trening to poprawie więc wysil koncept i napisz coś sensownego... ?
    0
    0
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-15)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Przypomnę że sitwa odwołana w referendum ma się jeszcze lepiej niż przed odwołaniem. Taki motorówka szkodzi z senatu. W Elblągu zablokował budowę portu Państwowego. Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie wierzy w te jego mity o budowie portu przez tuska?Tancerze nadal piastują stołki w UM i podległych spółkach. Układ spadł na cztery łapy otrzepał się, wzmocnił i nadal szkodzi zarówno lokalnie jak i na arenie krajowej. Referendum niestety nie zostało zakończone wisienkom na torcie. Zbyt szybko wystrzeliły szampany po odwołaniu szkodników. Brakowało dalszego scenariusza wykluczenia tych ludzi z życia politycznego.
    5
    1
    Głębokie zaniepokojenie(2025-12-15)
  • MariuszLewandowski-Fc @Głębokie zaniepokojenie - Ja wam Wcisły nie wybierałem.... Gdyby Kaczyńskiemu zależało na Polsce to by zlikwidował i dotacje dla partii politycznych i zreformował Ordynacje Wyborczą. Nie zrobił - jest zdrajcą i oszustem jak wielu przed nim i jak wielu po nim. Na razie do polityki lokalnej wróciła Pani Kluge jak będzie taka potrzeba to jej "karierę" polityczną można zakończyć przypominając powody dla których doszło do referendum ale osłabienie Koalicji Obywatelskie będzie służyło wzmocnieniu PIS-u a to środowisko bardziej zgniłe niż Pani Kluge i całe Koalicja. A wlaśnie próba przejęcie Partu i plucie na pamięć śp. Jerzego Wilka sprawia że tej bandy szmondaków nie wolno dopuścić do władzy w Elblągu. Odwołanie Rady Miasta ma sens tylko jeśli powstanie prawdziwa obywatelska struktura mogące zdobyć 1/3 miejsc w Radzie Ale takiej struktury nie ma i nie będzie ponieważ Ordynacja Wyborcza to UNIEMOŻLIWIA. Szampany strzeliły ponieważ Elbląg jest jak dotąd jedynym miastem gdzie odwołanie antyobywalelskiej władzy się powiodło i przez 8 lat miastem władał Prezydent z poza tego układy nie mieszający się w zasadzie w tą wojenkę.
    0
    2
  • MariuszLewandowski-Fc @Głębokie zaniepokojenie - Gdyby w 2013 Elbląg nie stał się najważniejszym miastem w polskiej Polityce to wynik wyborów mógł być inny. Ale plan pracy przyjęty po I Turze został zrealizowany w całości choć przez głupie zachowanie Śliwki z dwuletnim poślzgiem.. Niestety nadal mam obawę ze popierając śp; Jerzego Wilka w 2013 jednak daliśmy Pisowi wiatr w żagle bo od tego czasu już tylko zyskiwali. Układ który rządzi Elblągiem to nie partie polityczne ale biznes który finansuje polityczne marionetki ale po Referendum okazało się że inwestycja w Nowaczyka okazała się stracona. Miasta zawsze tworzyli Rzemieślnicy i Kupcy i tak powinno być bo to co dobrze służy kramom i warsztatom dobrze służy Miastu. Mamy też dość bardzo sensowną kadrę dyrektorów departamentów i jeśli będą dobrze układać to miasto gospodarczo, urbanistycznie i komunikacyjnie to politycy mogą sobie podskakiwać na sznureczkach ile i jak chce i nikt już do takich rzeczy jak likwidacja wyciągu na Chrobrym nie dopuści. Mam nadzieje że to był ostatni taki kretyński wygłup Pis i do następnych wyborów Konfederacje Korony Polskiej z Braunem na czele ich zje z butami... Choć może nie - skarpetki Pis śmierdzą polityczną padliną...
    1
    3
  • @MariuszLewandowski-Fc - Jednak popierasz Brauna a jeszcze wczoraj się zarzekałeś ! Kim ty jesteś ?
  • MariuszLewandowski-Fc Oczywiście że popieram Brauna ale z członkostwa w Konfederacji Korony Polskie zrezygnowałem uznając że koło w Elblągu to kunktatorzy nie rozumiejący jak wesprzeć Gowina w starciu z Kaczyńskim. To że kogoś popieram nie znaczy że ma się do czegoś dostosowywać i coś akceptować jeśli jest to sprzeczne z moimi poglądami. Co więcej wielu propozycji Programowych Brauna nie poparłem i byłem przeciwnikiem budowy samodzielności partii bo to będzie sprawiało że będą się do niej garnąć męty dożłobowcy i karierowicze. Jeśli Braun nie popełni błędów SZMATY - KUKIZA będzie mężem stanu ale jeśli nie to straci i twarz i partię. Jestem samodzielny niezależny i jak się na coś uprę to nie ustępuje - jednym słowem osioł....
    0
    1
  • @MariuszLewandowski-Fc - kukizowi, przegrywie, to możesz buty czyścić, a nie go szkalowac i wyzywac
Reklama