UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • MariuszLewandowski-Fc Wiecie co drodzy "Panowie"- tu piszecie walicie po Kaczyńskim ile wlezie ale tam na sali tylko ja miałem odwagę powiedzieć termu typowi że jest szefem partii szmondaków. Nie potraficie pójść wziąć do ręki mikrofonu i wygarnąć soje żale i opinie prosto w oczy ? . Szmondaki jek widzę są nie tylko w PIS-ie, ,, ,Gdzie odwaga Angeliki Domańskiej - jesteście większymi babami niż ona pokolenie bezjajców.....
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    5
    4
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-16)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Bez przesady jest jeszcze kilka takich, ,odważnych " kobiet i mężczyzn we Fromborku, w Tworkach i innych takich miejscach. A czy będzie komentarz na temat sprzedaży rzeczy ofiar przez oprawców? To dopiero dranie....
  • MariuszLewandowski-Fc Właśnie pokazałeś że pora dokonać depilacji i wracać do przedszkola. Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy... Niedługo właśnie we Fromborku czy Tworkach będziemy trzymać ostatnich zdrowych na umyśle ludzi ponieważ będą odstawać od normy - polecam lekturę "Wyspy Pingwinów" może zrozumiesz. Co do sprzedaży dokumentów to są dwa stany - pierwsza to sprzedaż dokumentów ofiar narodowości Żydowskiej - o to należy zapytać obywateli państwa położonego w Palestynie o ile ludzi dokonujący zbrodni przeciwko Palestyńczyków warto o coś pytać... Moim zdaniem stwierdzą że to oczywista granda i że środki ze zbycia tych artefaktów powinny wrócić na konta Izraela. Co do sprzedaży Pamiątek po Polskich ofiarach Niemcy powinni natychmiast zwrócić je rodziną ofiar albo oddać do Polskich muzeów. Każde przypomnienie nazwisk i twarzy tych ludzi jest ważne. I tylko przypomnę że w Polsce od lat znajdujemy groby żołnierzy Wermachtu czy SS i jakoś nie ma woli żeby oddawać je rodziną - na szczęście nikt nie uznaje za znalezisko "nieśmiertelników" wiec i Niemcy poznaję losy swoich bliskich. Dranie ? Biznesmeni a jak mówi stare przysłowie - pieniądze nie śmierdzą więc zgodnie z nim nie śmierdzą dymem z spalonych ciał.... Ja na takie pieniądze pluje bo zostać śmieciem żeby coś mieć to jednak ponad moje siły.
    0
    0
  • MariuszLewandowski-Fc cd - Nie uważam żeby poszukiwanie artefaktów i ciał było draństwem natomiast zgadzam się że robienie na tym kasy słuszne ani zbawienne nie jest i to nie ma znaczenia czy robią to Niemcy Polacy czy Tanzańczycy czy Mongołowie. Czemu tylko Niemcy są traktowani jak oprawcy ? Państw osi było jak pamiętam osiem z naszymi braćmi Węgrami na czele. Co prawda Niemcy dyrygowali zespołem w europie ale to niemal to samo co dziś Unia Europejska... O zbrodniach Japończyków proponuje poczytać - ich eksperymenty z zamrażaniem na przykład gałek ocznych żywych ludzi są wykorzystywane chyba do dziś a to też pewnego rodzaju artefakty po ofiarach, ,, ,
    0
    2
Reklama