UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • A mnie interesuje kontrola akumulatora. Ktoś coś podpowie?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    4
    2
    strażaksam(2025-12-05)
  • @strażaksam - Fakt, brzmi zastanawiająco. Raczej nie sprawdzali czy jest i... nic innego poza tym nie da się sprawdzić. Coś ta pani chyba nie do końca wie, co było kontrolowane, albo ma za mocne kredki i koloruje opowieść.
    4
    0
    KapitanSzyderca(2025-12-06)
  • @strażaksam - nie wiem jak jest z akumulatorem, ale.... znając podejście policji mogli coś wymyśleć - mi np. sprawdzali czy tylna wycieraczka działa, zapytałem po co skoro w jednych autach są a w sedanach np. nie ma?? odpowiedź brzmiała cytuję: "że jak jest na wyposażeniu to musi działać", więc dalej spytałem "czy skoro radio mam na wyposażeniu to też musi działać??" nie odpowiedział mi a kontrola zakończyła się PODEJRZENIEM - tyko podejrzeniem jak się później okazało - wyciekiem płynów eksploatacyjnych, co skutkowało zabraniem dowodu i zakazem dalszej jazdy, dodając, że często w autach z klimą to co leci na ulicę jest poprostu woda ze skraplacza klimy. No i to daje powód do podejrzenia wycieku, a podejrzenie wycieku według prawa pozwala na to co wyżej napisałem, nie musi być uzasadnione podejrzenie - tylko i wyłącznie podejrzenie. Więc ja nie byłbym taki pewny czy ten akumulator to wymyślona bajka. Dawno temu jak byłem dzieckiem, jechaliśmy z tatą zatrzymali nas do kontroli nie mieli się do czego przyczepić to sprawdzali czy mamy zimowy płyn do spryskiwaczy wlany.
    1
    3
    okoniowaty(2025-12-06)
  • MariuszLewandowski-Fc @okoniowaty - I właśnie z takimi zachowaniami trzeba walczyć. Jeśli tej patologi się nie wytępi to masze dzieci będą ofiarami Stalinizmu bo podstawą tego systemy był terror obywatela przez każdego typa z legitymacją czy w mundurze. Wystarczy pojechać na granice z Obwodem i widać jak działają ich milicjnaci czy pogranicznicy. Ja pamiętam czasy ZOMOZY i nie tak to ma wyglądać.
    0
    4
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-06)
  • @okoniowaty - Próbowaliście kiedyś podejść na samym początku z uśmiechem i przyjaznym nastawieniem? Ja tak zawsze robię i wtedy kontrola jest albo bardzo pozorna, albo w ogóle jej nie ma, a w przypadku mandatu zawsze z najniższych widełek. Polecam.
    5
    0
    KapitanSzyderca(2025-12-06)
  • @KapitanSzyderca - tak, często tak podchodzę, to skończyło się w sądzie gdzie się okazało, że policjanci nie mieli racji. A jak podejść z uśmiechem gdy przy kontroli próbują Ci wmówić, że wyprzedzałeś na przejściu, (mam kamerkę i można było to udowodnić, że nie), to wtedy wmawiają Ci prędkość, i jak to udowodnisz gdy jedziesz sam a ich jest dwóch ??
    0
    1
    okoniowaty(2025-12-07)
Reklama