UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Ci to mają dobrze.800+, 13ka 14ka, wyprawka+ MOPS, dodatek za prąd, dodatek na węgiel i teraz jeszcze remont za darmo zrobią.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    100
    8
    Po co pracować?(2025-07-17)
  • @Po co pracować? - Obowiązek świadczenia pracy dawno został zniesiony. Spokojnie można rzucić robotę. Każdy może.
  • @Po co pracować? - Dokładnie tak jest! Zgadzam się z tą opinią. Współczuję ludziom chorym, niepełnosprawnym, którzy nie mogą pracować, ale tam na Skrzydlatej to pewnie są raczej sprawni. I korzystają z "socjalu" ile się tylko da - z naszych podatków oczywiście. Nie ma to jak państwo socjalne! A jak ktoś się nie orientuje to przypominam, że w takich Chinach przez wieki nie było emerytur, zasiłków chorobowych i innych "dobrodziejstw socjalnych" a mimo to państwo istnieje i jak dynamicznie sie rozwija Hashtagi: #stwo
    4
    0
    Ewa.M.(2025-07-18)
  • Żeby rzucić robotę, to najpierw trzeba ją znaleźć i mieć. Nie wydaje mnie się, by ta sytuacja tu wystąpiła... 😁
  • @Po co pracować? - Z tego co się orientuję to mieszkańcy tych baraków płacą wcale nie małe czynsze jak na takie warunki, nie wiem czy wszyscy. Bo zapewne część korzysta z dofinansowania do czynszu z MOPS ale to dofinansowane jest niezależnie czy mieszka ktoś w baraku czy w nowym budynku, bo jest ono zależne od dochodu. Nie wszyscy, którzy tam mieszkają to patologia, nieroby itp. Wiem, że przed laty to było tam standardem. Niestety, nieraz w życiu różnie bywa. Zawsze staram się ostrożnie oceniać ludzi. Hashtagi: #Urzedniczkaelblag
    4
    4
    Urzędniczkaelblag(2025-07-18)
Reklama