UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem...
  • Szanowni Państwo, sprawdzianem zaangażowania Organizacji na rzecz miasta i jego mieszkańców ( np seniorów i niepełnosprawnych) są proste działania z życia codziennego np pomoc w dostępie do wsparcia, także do oferty stowarzyszeń. Jak ludzie z niepełnosprawnościami mogą się dostać np do Cenbtrum Wolontariatu czy uniwersytetu trzeciego wieku, skoro na jaszczurczego jest istne lodowisko. Żadna osoba z nieprlnosprawnoscia NIE MA SZANS tam się dostać. Czy na wszystko muszą być dotacje? Kurcze od lat to samo ! Wielkie hasła, mnóstwo środków na te dziwne twory... ten III sektor to coraz częściej biznesowy układ... szacunek dla tych, którzy beż kasy, często po godzinach pomagają innym.
  • Przychodnia Jaśminowa w Elblągu, miejsca dla niepełnosprawnych znajdują się na skarpie od tyłu budynku i też jest tam wejście wysokość I piętra ( główne wejście od frontu przy ul. Robotniczej). Parkuję auto dla niepełnosprawnych i udaję się o kulach do drzwi. Zamknięte, naciskam na dzwonek obok drzwi, przychodzi pielęgniarka i krzyczy przez szybę drzwi że mam zejść ( po oblodzonym stromym chodniku by wejść do budynku i znowu po chodach wdrapywać się na I piętro do gabinetu gdzie jest badanie USG) do głównych drzwi bo te są zamknięte. Po dłuższej wymianie zdań łaskawie mi otwiera drzwi, ja wchodzę ona znowu je zamyka kluczem i odchodzi. Przechodząc obok pomieszczenia pielęgniarek ( chyba 4 siedziały) wyrażam swoją opinię o zaistniałej sytuacji co wzbudza tylko uśmiechy personelu. "dziewuchy " miały ubaw z kaleki.
Reklama