UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Samorządowy port nie ma żadnych szans na rozwój. I o to chodziło. Parę osób jest zadowolonych.
  • MariuszLewandowski-Fc @Hm. - Kolego gdyby było tak jak mówisz to sp. Jerzy Wilk podczas kadencji Prezydenta Elbląga zawarłby stosowne porozumienie. Właśnie fakt że wtedy kiedy losy przekopu nie były jasne nikt o tym nie mówił dowodzi że bredzisz jak potłuczony a z faktu że Śliwce nie udało się zrobić wrogiego przejęcia pakietu kontrolnego parę osób jest niezadowolonych bo marzyły się kolejne ciepła posadki z milionowymi apanażami. Ciekawe dlaczego teraz Rząd nie żąda przekazania udziałów i pogłębia tor podejściowy na swój koszt ? Zresetuj system bo się zwiesiłeś intelektualisto z "Baru pod lipkami"
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    6
    MariuszLewandowski-Fc(2025-03-18)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Mogę ci tylko serdecznie współczuć.
  • Kosmita @MariuszLewandowski-Fc - Ta JAGODZIANKA to chyba tylko dla „wrażliwych” koneserów takowych trunków, prawda? Moja chamska gardziel nie potrafi tego SPECJALITE docenić a o zielonych komórkach już nie wspomnę. W piątek zdążyłem jeszcze skrobnąć parę słów w INTERKU a potem jak mnie łupnęło, to w sobotę dopiero koło południa jaźń wróciła w zabandażowanej głowie. Małżonka wspomniała coś o moim nocnym orbitowaniu w koło ławy biesiadnej a nawet nad nią. W czasie tego „odlotu” coś ponoć bredziłem o kursie kolizyjnym z asteroidą FUKIBAKI, czego dowodem na podłodze był rozbity żyrandol. Nawet jak już wróciłem do „żywych” to w głowie czułem łomot jakbym przelatywał przez obłok meteorytów w galaktyce SUKINKOTA. Onegdaj wysiadła mi prawie cała elektronika i dobrze, że chociaż pancerz wytrzymał. Bolid poszedł na miesiąc do kapitalnego remontu. Tym razem niestety byłem bez hełmofonu. Żona chyba zaczyna się domyślać z kim ma do czynienia, tak jakoś dziwnie od soboty na mnie patrzy i nawet nie zrobiła awantury. Może jakbym widział jak ten chleb zastosować to by tego wszystkiego nie było. O co chodzi z tym CHLEBEM WZGLĘDEM JAGODZIANKI?
    0
    3
    Kosmita(2025-03-18)
  • @Kosmita - "O co chodzi z tym CHLEBEM WZGLĘDEM JAGODZIANKI?" GM pozwoli sobie powtórzyć swoją odpowiedź z poprzedniego wątku o nowym lądzie, który to wyłonił się z Bałtyku. Otóż w dawnych czasach istniało w ludzie miast i wsi głębokie przekonanie, że przefiltrowanie denaturatu / dykty / jagodzianki na kościach przez chleb pozbawia ją jej surrealistycznego ubarwienia oraz ze wszech miar szkodliwych dodatków, którymi wzbogacano / zatruwano ( metylakiem ) smaczny i mocny, 96 %, spirytus etylowy, by co sprytniejsi przedstawiciele naszego narodu nie alkoholizowali się tak tanio i skutecznie. Szanowny kosmito, jagodzianka jest trunkiem dla najtwardszych z twardych i do tego żądnych najbardziej ekstremalnych przygód alkoholowych albo tych, którzy muszą, bo inaczej się uduszą...
    0
    0
    GłębokaMyśl(2025-03-18)
  • @MariuszLewandowski-Fc - "Samorządowy port nie ma żadnych szans na rozwój. I o to chodziło. Parę osób jest zadowolonych. " To, akurat nie jest prawdziwe stwierdzenie, choć nie bardzo od prawdy odstaje. Jednak w przypadku elbląskiego dziwadła nie mówimy o porcie tylko o parkingu dla TiRów, który w chwili zwiększonego zapotrzebowania na ruski, tani węgiel pokazał, że nawet wyasfaltowany plac może przynosić zyski jako miejsce przeładunku. Potem w swej historii zdarzyło się to jeszcze raz gdy stosunki Polska - Rosja na tyle się unormowały, że Kaliningrad tą drogą zaopatrywał się w materiały budowlane, których sam nie produkował. Operatorem portu była wtedy firma KMTP sp. z o. o.będąca własnością obywateli rosyjskich. Sukces polegał również na tym, że mieli oni znakomite stosunki z portem w Kaliningradzie.
    0
    1
    GłębokaMyśl(2025-03-18)
  • Kosmita @GłębokaMyśl - Szanowna GM, bardzom wdzięczny za objaśnienie sprawy, ale wrodzona nieufność kazała mi szukać wyjaśnienia u źródła, czyli u Pana Mariusza Lewandowski-Fc. Gdyż to chęć zmałpowania pomysłu Pana Mariusza Lewandowski-Fc, doprowadziła mój wątły organizm do stanu nieważkości bez konieczności oderwania się od ziemskiego globu i przy okazji zrąbania całego łykendu. Muszę przyznać, że było to niewyobrażalne doświadczenie i to za nieduże finanse.
    0
    2
    Kosmita(2025-03-18)
  • MariuszLewandowski-Fc @Kosmita - Sublimacja kondensacji destylatu ??? Ba zdrowie - zapij sokiem z ogórasa....
    1
    1
  • MariuszLewandowski-Fc @GłębokaMyśl - Nie zgodzę się - po to samorząd ma te akcje żeby je sprzedać lub wnieść do spółki właśnie po to żeby parking zamienić w port. Chodzi o społkę Pana Bobylarza = bp już nie pamiętam.....
    0
    0
  • Kosmita @MariuszLewandowski-Fc - A myślisz, że tak nie zrobiłem? Może właśnie współreakcja obu cieczy dała niesamowity efekt odlotu po trajektorii eliptycznej we własnym mieszkaniu. Już nie dam się wrobić, o nie. Dziękuję.
    0
    2
    Kosmita(2025-03-18)
  • @MariuszLewandowski-Fc - GM wszystkimi 4 łapami popiera każdy pomysł pozyskania pieniędzy na tę transformację, który już nie będzie obciążał podatników.
    0
    0
    GłębokaMyśl(2025-03-18)
Reklama