UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Na kogo słowa "prawo", "sprawiedliwość" działają jak czerwona płachta na byka? Na tych którym te hasła przeszkadzają!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    5
    Piotr emeryt(2025-07-15)
  • @Piotr emeryt - Na mnie te słowa działają jak płachta na byka. Mimo, że staram się żyć należycie to przekonałem się nie raz, że są to tylko puste slogany dla naiwnych i ciemnych. Prawo jest pisane w tym kraju pod potrzeby wielkich i możnych i kiedy ty, mały polski robaku, chcesz się tym prawem podeprzeć, to okazuje się, że możesz się co najwyżej podetrzeć. Przykład? Kiedy jeszcze przestrzegałem prawa w 100%, to zaliczyłem bankructwo na ponad pół miliona zł, a kiedy to ja chciałem zawalczyć o sprawiedliwość jako osoba poszkodowana, to policja próbowała zrobić ze mnie sprawcę całego zamieszania. Temat jest za długi na ilość liter przewidzianych na komentarz, więc nie będę go rozpisywał. W każdym razie, zasada jest prosta: nie szukaj zdrowia u lekarza, Boga w kościele i sprawiedliwości po sądach. To dobra rada.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    0
    ernest(2025-07-17)
Reklama