UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Tak się tylko zastanawiam, jak to było w latach przed wojennych gdzie według rozkładu jazdy pociągów ludzie mogli ustawiać zegarki??? A i zimy były co najmniej nie mniejsze co teraz...
  • Z komentarza wnioskuję, że pamiętasz lata przedwojenne, tamtejsze zimy i ówczesną kolej. Ciekawe...
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    14
    20
    Zegarmistrz Światła(2026-01-12)
  • @Zegarmistrz Światła - dziadek był przedwojennym kolejarzem
  • Fantazjuje kolega z opowieści zmyślonych, podobnie dwadzieścia lat temu podszedł do mnie facet i mówi przed wojna to murarz zimą nie pracował bo nie musiał ! Ma 62 lata i dziś znowu po wielu latach słyszę podobną anegdotę z tą niby dokładnością przed wojną. Ja z Elbląga do Gronowa dojeżdżałem do szkoły półtora roku w 1978/80 i też czekałem bo opóźnienia były są i będą ! Oby zaraz nie był następny co będzie mówił że za komunę było lepiej ? Może dla członka aparatu PZPR.
  • @Zegarmistrz Światła - 2005 zegarmistrz było bardzo zimno ale jak w grudniu będziesz miał 18stke to ty tylko zimę na internecie wiedziałeś no może w tym roku coś zobaczyłes ale to jeszcze nie to
  • @Zegarmistrz Światła - On pamięta lata "przed wojenne", a nie nauczył się pisać poprawnie przedwojenne. Taki to jest wierny elektorat wierzący.
  • I wyznawców pisu, bo to ich kontunacja.
  • @Zegarmistrz Światła - A do szkoły to Ty chodziłeś czy chodziłaś i historii to tam nie było ????
Reklama