UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Szanowny Panie Prezydencie, moim skromnym zdaniem idealnym kandydatem na Dyrektora tej placówki jest Pana zaufany człowiek - niejaki Siedlar. Myślę, że spełnia on Pana wymagania. Nie ma kompetencji do zarządzania placówkami muzealnymi - a zarządza, to i z Galerią sobie podobnie nie poradzi. Prawo chyba nie zabrania zarządzania dwoma placówkami. Pan będzie spokojny, bo to przecież zaufany Pana człowiek. Jego wdzięczność wobec Pana Prezydenta będzie większa niż do tej pory a może jakaś niewiasta będzie mogła bez żadnych obiekcji cytować klasyka "mój mąż jest z zawodu D Y R E K T O R E M.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    17
    6
    dyzio(2025-03-07)
  • MariuszLewandowski-Fc @dyzio - Dyzio trochę się z Tobą zgodzę Siedler nadawałby się na dyrektora Galerii nie gorzej niż na dyrektora Muzeum. Problem obu jednostek to brak pieniążków na działanie i w wypadku Galerii El słaba kreacja albo reżyseria wydarzeń. Muzeum rozbujał Lech Trawicki i obecnie Pan Siedler ciągnie do tamtego poziomu organizując spotkania które się już w sali konferencyjnej Muzeum nie mieszczą - ludzie stoją na korytarzach i to miara sukcesu Siedlera. Oby tak sami było z Galerią El... Cytat z Barei jak zawsze wiecznie żywy choć do sprawy i człowieka mało pasuje - Siedlera ciągle widzę jako reżysera i muszę przyznać że owo zacięcie w Muzeum może zaprocentować wpływami z biletów. Dobry dyrektor potrafi zarabiać więc życzyłbym sobie w Elbląskiej Kulturze takich dyrektorów którzy na kulturze robią pieniądze. Doceniam szyderczy ton ale się nie zgadzam.
    1
    4
    MariuszLewandowski-Fc(2025-03-08)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Człowieka o jednoznacznych, zdecydowanych poglądach to miło posłuchać.... Dwudziestosekundowa wypowiedź Pana Mariusza. Początek : "trochę się z Tobą zgodzę" Koniec; ".... się nie zgadzam".
    3
    0
    peron mu odjechał(2025-03-08)
  • MariuszLewandowski-Fc @peron mu odjechał - Zawsze w każdej bzdurze może być coś z prawdy. Podzielam szyderę że Siedler radziłby sobie z Galerią El a nie zgadzam się z całością opinii podważającej jego kompetencje. Może nie jest muzealnikiem ale nie o rolę kustosza tu chodzi a o rolę organizatora instytucji. Jak mnie czytaj zrób wysiłek i poza czytaniem zrozum co pisze. Na razie nie rozumiesz..
    1
    1
    MariuszLewandowski-Fc(2025-03-08)
  • @MariuszLewandowski-Fc - BuuuhhhhhAAaaahhaaaahiiihhiii hhheeeehhhheeeee czołem bredzisław. Gdzie tam dziś wojna ci się zeskalowała?
    0
    1
    Dumny Kaźmiż z Elbląga(2025-03-09)
Reklama