UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Każdego roku wyrażacie sprzeciw wobec Owsiaka. Nie dajesz na WOŚP.300 komentarzy vs 300 milionów jakie wesprą odziały szpitalne w całym kraju. Ja np. nie karmię katabasów na tacę ale z moich podatków karmi ich rząd. Czy mam wybór? Powiedziałbym, że żaden. Ustawowo uczyniono z kościoła oligarchię finansową bo przecież, że nie z ofiar i datków wierzących. W zestawieniu z kościołem katolickim w kraju Owsiak jest biedakiem i żebrakiem.
  • MariuszLewandowski-Fc Racja... tyle że Kościół zawsze był potęgą ekonomiczną i to jego słabość - garną sie do niego dożłobowcy a nie ludzie z misją. I to jego największy problem.... chyba od zawsze.... Owsiak może i jest biedakiem ale mimo wszystko wieje gniazdko i coś tam ma, ..... No i Kościół ciuła 2 tyś lat a Owsiak mniej niż 35...
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    4
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-15)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Ma Pan naprawdę smutne te wywody. W sumie nic tylko płakać i jedna wielka czarna dziura. Jeden wielki smutny obraz i degrengolada naszego kraju. Nic tylko skoczyć z mostu do kanału... Nawet nie ma żadnej nadziei i okruszka na światełko w tunelu, rozpacz.
  • MariuszLewandowski-Fc Wprost przeciwnie - nadzieja zawsze jest w Młodych W WOŚP nastąpi zmiana pokoleniowa i o ile pojawią się tam ludzi bardziej przywiązani do jasnej strony Orkiestry niż do żerowania na jej sukcesie to będzie to jak kiedy prawdziwie Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy i na ile się da będę ją wspierał i jej pomagał. Tyle że młodzi jakoś mało aktywni dają się tłamsić i zastraszać i liczą na budowanie swojej przyszłości na układach a nie na własnej osobowości czy pracy. I to jest największe zagrożenie dla Polski i Elbląga które wczoraj właśnie przypomniał Pan Szumlewicz w Ratuszu Staromiejskim. Nadzieja jest - ale na samej nadziei budować świata się nie da....
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-16)
Reklama