UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Mariusz Lewandowski f-c. O róbta co chceta już napisałem Teraz odnośnie wiary i katolicyzmu. Konfederacja i KKP Brauna są zdecydowanymi przeciwnikami aborcji. Opowiadają się za całkowitym zakazem bez względu na okoliczności. Sprzeciwiają się liberalizacji przepisów aborcyjnych. Jeżeli krytykują Kościół to nie za rozwiązłość i zboczenia tylko zbyt uległą postawę wobec władz świeckich, kościelny liberalizm i brak dostatecznego zaangażowania w ochronę życia. Ich pogląd popiera tylko od 8% do 12% katolików. Według statystyk przynależność do Kościoła zadeklarowało 71,3% ogółu ludności Polski. Co się stanie jak wygrają wybory? Wykorzystując mit o Polsce Katolickiej w 97%, który Pan komentarzami propaguje i demokratyczny mandat wprowadzą dla wszystkich prawo całkowicie podporządkowane ich radykalnym poglądom. Całkowity zakaz aborcji, oświata podporządkowana ich wyobrażeniu o świecie i religii. Kontrola kultury, wolności artystycznej i wszystkiego co będą postrzegać jako walkę z wiarą. Statystyki podałem, żeby podkreślić jak polski katolicyzm jest różnorodny i złożony. Niedawno przyjąłem Kolendę. Też jestem katolikiem. Ale odrzucam kraj gdzie inni ludzie w tym świeccy będą zmuszeni do przestrzegania prawa fundamentalistów pod groźbą więzienia. A będą. Pan jest inteligentny ja o wiele bardziej ale razem możemy w kampanii tłamsić Brauna i Konfederację. Pomoże Pan? 😍
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    4
    1
    Czerwony(2026-01-25)
  • MariuszLewandowski-Fc @Czerwony - Brauna wspieram od 15 lat i tłamsić go nie zamierzam natomiast moje obawy budzą struktury w terenie - podobnie jak przy Kukizie zaczynają się pojawiać dożłobowcy i koninkturaliści niezdolni do protestu w imię politycznej poprawności. Każdy uczcziwy człowiek jest przeciw aborcji ale podobnie jak w sprawie WOŚP który jest popierany instytucjonalnie tak popierana jest też aborcja. Nikt nie mówi o całkowitym, zakazie aborcji - życie Matki jest jednak pod szczególną ochroną i takie mamy obecnie prawo. Ale jest ono nadużywane i są jego obejcia przez aborcyjne wycieczki. No cóż - jak kolendy nie przyjąłem i nie wiem czy ją przyjmę - postawa Kleru jest coraz bardziej niezgodna z moim sumieniem a ono jest dla mnie ważniejsze bo to głos Boga w mojej głowie. Braun ma prawo protestować i proszę mu owego prawa nie odbierać. A podziwiam Pana skromność faktycznie imponująca.... W tłamszeniu myśli konserwatywnej nie pomogę w tłamszeniu łajdactwa / NAWET PRAWICOWEGO/ chętnie. Ale co ja mogę drogi Panie, ,, ,głos wołającego na puszczy - tylko tyle
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    1
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-25)
Reklama