UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • 90% wypadków z udziałem motocykla jest z powodu o wiele za dużej prędkości motocykla, a nie wymuszenia. By było wymuszenie pierszeństwa, OBYDWA pojazdy muszą poruszać się PRZEPISOWO! Tam jest ograniczenie 40,więc motocykl został zniszczony młotem budowlanym chyba, nie prędkością. Motocykliści pupilki policji?
  • Nawet jeśli jechał za szybko (czego nie wiemy) to mimo wszystko winny jest ten który wymusił pierwszeństwo. Nie oszukujmy się ale w tym miejscu jest widoczność rewelacyjna... Nie bronie Pana z 2 kolek bo nie byliśmy na miejscu nie widzieliśmy sytuacji także się nie wypowiadam w porównaniu do was wszystkich którzy nie wiedzą ale najwięcej piszą.. Jeśli jechał za szybko może dostać mandat, ale mimo wszystko nie jest winny bo jechał droga z pierwszeństwem...
  • Jeśli jechał przekraczając 2 krotnie dopuszczalną, to On jest winny.
  • Nie zna się Pan/Pani i pisze głupoty. W świetle prawa osoba która jechała droga z pierwszenstwem nie jest winna kolizji nawet jeśli jechała zbyt szybko, owszem może otrzymać mandat za szybka jazdę ale nie jest winne temu że mu ktoś wyjechał bo jechał droga z pierszenstwem! Chlopak może i jechał zbyt szybko, ale Pan który wyjechał również popełnił błąd... Tam jest idealna widoczność, nie ma drzew, jezdnia jest tak szeroka ze śmiało można być było zrobić 3 pasy, jest obok szkoła co również daje do myślenia że patrzymy 3razy bo może dziecko wybiec itp itp. Tutaj popełnił błąd Pan z auta i nie ma dyskusji.. Jestem kierowca jak i pieszą, mieszkam dosłownie naprzeciwko tego miejsca i nie wyobrażam sobie "nie widzieć" tam czy coś jedzie... Stojąc w tym miejscu widać cala drogę aż do pasów obok szkoły także albo tutaj wzrok już nawala, albo źle Pan spojrzał... Gdyby zamiast motocyklu/motoru jechało BMW to też byście pisali ze BMW jechało za szybko także ludzie ogarnijcie się bo nie wy jesteście od tego żeby pouczać policje czy tworzyć przebieg wydarzeń 🤣
  • @Hi - Ale prędkość jest istota, dla skutków nawet fundamentalna. Zbyt pobłażliwe i niepotrzebne są dyskusyjne i takie interpretacje.... Na przykładzie dwóch słynnych wypadków z ofiarami w Polsce i zawiłego procesu, a z drugiej przykład niemieckiego wyroku na brawurowej Polce. Hashtagi: #Antonis
  • to jest tak: nawet jeśli dajmy na to Adam zastrzeli ci jedno dziecko, ty go będziesz torturować potem on cie będzie chciał zabic i zabijesz jednak go ty. to i tak odpowiesz za zabójstwo i tortury. tak to dziala
  • Tyle, że dla pieszego, czy jednośladu 20 km / h, to może być granica życia i śmierci i co tu racja o winie pomoże?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    0
    Antonis(2025-06-27)
  • @Hi - Jestem panem, który chce wjechać z podporządkowanej, patrzę w lewo, nikogo nie ma, patrzę w prawo, szlifierka jest daleko, dla pewności jeszcze raz patrzę w lewo, spokojnie mogę wykonać manewr skrętu, ruszam, a w tym momencie w moją prawą stronę, wali małolat na szlifierce, który jeszcze kilka sekund temu był bardzo daleko, tylko leciał z prędkością światła, bo kask go uwiera. Potem mówią, że moja wina, że ja nieostrożny, a ja zrobiłem wszystko co trzeba, żeby bezpiecznie skręcić.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    4
    0
    KapitanSzyderca(2025-06-27)
  • @KapitanSzyderca - Miałem takie zarzenie.
Reklama