UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Ale on głupoty pier…. Czego to on nie zrobi, zapomina tylko, ze on może ustawę podpisać, odrzucić, dac do poprawki lub skierować do trybunału, sorry jeszcze może sam ogarnac ustawę. Prezydent w Polsce ma ograniczone uprawnienia. Pierdoly jak wszystkich innych, plus populizm i granie na emocjach nacjonalistycznych. Wszystko to natomiast ubrane w piękna dykcję plus kilka wysublimowanych słów, jednym słowo gowno w złotym papierku.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    31
    14
    Masakra(2025-03-07)
  • MariuszLewandowski-Fc @Masakra - Pan lub Pani pisze o Trzaskowskim ? Zupełnie Pani pogląd podzielam,
    5
    5
    MariuszLewandowski-Fc(2025-03-07)
  • @Masakra - Główni kandydaci dwoją się i troją, by omamić wyborców, chociaż rządzą i rządzili. Władza prezydenta nowego z obecnego ugrupowania rządowego plus obecny rząd to zagrożenie, że już bez ograniczeń przeforsują wszystko co będą chcieli. Dlatego każdy kandydat jest lepszy od takiego układu.
  • Kosmita @MariuszLewandowski-Fc - No toż właśnie, jak powiadasz, ja tych związków frazeologicznych nie rozumiem i z tego powodu jest mi smutno. W takich chwilach zaczynam dostrzegać swoje ograniczenia, chyba umysłowe, tak to się zdaje nazywa? Na domiar złego nie ma takiego, kto zechciałby mi wyjaśnić ich sens, co bym jednak się rozwinął. Może też bym zaczął używać tych związków frazeologicznych ale tylko we właściwy przypisany im sposób. No nie daj Najwyższy, abym użył ich w sposób błędny. Co to byłby za śmiech na sali a jaki wstyd, prawda?
    2
    1
    Kosmita(2025-03-08)
  • MariuszLewandowski-Fc @Kosmita - Każdy ma jakieś ograniczenia /poza mną oczywiście bo jak powszechnie wiadomo pozjadałem wszystkie rozumy wszystkich możliwych światów i wszechświatów / a to czy użyjesz ich prawidłowo zależy od Twojego odczucia. Ich sens jest taki jakie w Tobie rodzą skojarzenia. Języki to istoty żywe / no chyba że mówimy o językach martwych/ wiec związki i znaczenia są przejawem osobistego wkłady w ich życie jako zjawisko dynamiczne. Nie miej obaw i sam nadawaj słowy sens. To taka mała namiastka bycia Bogiem.... Po to warto czytać i pisać właśnie
    0
    1
    MariuszLewandowski-Fc(2025-03-09)
  • Kosmita @MariuszLewandowski-Fc - Aż mnie Kosmitę zatkało, zarówno z góry jak i z dołu. Moje uznanie jeśli to Waszeci. A ja tkwię w tej fałszywej skromności, boję się urazić, wstydzę się powiedzieć, nie mogę wyjść z tej swojej skorupy niepewności „co ludzie powiedzą”. To teraz lecę nad morze i może coś równie pięknego wymyślę co Waszeci słowa przytoczone.
    0
    1
    Kosmita(2025-03-09)
  • Kosmita @MariuszLewandowski-Fc - Petroniuszu, skoro żeś już nam objawił swe boskie pochodzenie to na cóż Tobie Neron? Sam stań się Cezarem, porzuć tylny szereg. Niech wszelki lud łącznie z Ligami, pokornie zegnie karki przed Twym Majestatem. Teraz żem pewny, że republika to martwa idea, niezbyt chwalebnie sczezła i już nie powstanie ze zmarłych. Więc O Boski, panuj miłościwie swemu ludowi. Poślij swe Legiony za morza i oceany, niech poniosą sztandary z imieniem Twym do ludów innych i krnąbrnych. Dociśnij ich karki swym butem, aby i one się Tobie pokłoniły a jeśli nie zechcą niech zostaną starte z kart historii Globu. Niech Orły Twe zagnieżdżą się na wszystkich kontynentach. Niech słowa Twe zakotwiczą się w ludzkich umysłach a kto im się sprzeciwi niech w proch się obróci. Mam tylko jedną prośbę, nie tykaj Wszechświata, Słońc i Galaktyk. Zostaw to nam Kosmitom a solennie Tobie obiecuję, że my Kosmici będziemy się tylko przyglądać Twym poczynaniom. Będziemy cierpliwie czekać aż nadejdzie nasz czas i wtedy w spokoju będziemy się delektować Kiszonym Ogórem.
    0
    1
    Kosmita(2025-03-09)
  • MariuszLewandowski-Fc @Kosmita - Dobre.... Pisz tak dalej - może będzie ciekawie jak w " Cyberiadzie, " Republika faktycznie upada - z powodu technologii ale i partyjniactwa i politykierstwa. Nie bawię się w takie wizje ale pomysł konsumpcji kiszonego ogórka bardzo się mnie podoba, ,, ,Słońca i Galaktyki zostawiam Twojej cywilizacji, ....
    0
    1
    MariuszLewandowski-Fc(2025-03-09)
Reklama