UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • MariuszLewandowski-Fc No proszę a gdzie rola spółdzielczości socjalnej ? Jaki problem powołać spółdzielnie i przekazać jej nie wynajęte pomieszczenia ZBK żeby je przerobiła na mieszkania ? Mieszkań brak a budynek po PZU na Łączności stoi niemal gotów do adaptacji. Szkoda jaką miastu wyrządził Jachimowicz i ESWIP zamieniając wsparcie dl tej dziedziny w wsparcie dla swoich etacików jest niepowetowana - 12 lat bezczynności i strata milionów złotych wypłaconych dla specjalistów którzy zielonego pojęcie o biznesie nie mieli i nadal go nie mają. ETBS niech dalej buduje nowe obiekty ale zawsze szybciej i taniej zrobić adaptacje tego co już jest a do tego wystarczy kilka dobrych dobrze opłacanych ekip z dobrymi narzędziami. Może pora zacząć w tym mieście myśleć ?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    15
    12
    MariuszLewandowski-Fc(2024-11-21)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Jakie to szczęście dla Elbląga, że mieszka tutaj Mariusz Lewandowski. Człowiek, który zna się na wszystkim, który wie co i jak, oświata i wyrocznia. Bo przecież mógłby Lewandowski mieszkać w dowolnym innym miejscu i tam realizować swoje zapędy. W Gdańsku, Gdyni, szpitalu psychiatrycznym we Fromborku lub pod mostem. A jednak wybrał Elbląg i tu uświadamia władze jak rządzić.
  • Pan Mariusz ma ogromną wiedzę i jak widzisz zna się na rzeczy. Jak będzie kandydował do Rady Miasta ma mój głos.
  • Co ma ogromne? Wiedzę? XDDDDD Chyba z pieniactwem się myli drogi Panie.
    3
    2
    szybki szmal(2024-11-21)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Może wystarczy zająć się ludźmi, którzy nie płacą za mieszkania, a których w Elblągu jest bardzo dużo?
    3
    1
    Elblung(2024-11-21)
  • MariuszLewandowski-Fc A jednak zasada że nie wiem nie pytam nie czytam nie rozumie ale komentuje nadal żyje... Dowcipu Pana nie podziwiam za sugestie dziękuje. W Gdańsku i Gdyni mieszkałem dość długo pobyt we Fromborku zalecam Panu dla uspokojenia nerwów i proponuje żeby się Pan wysilił i napisał coś z sensem w temacie. Wylewanie Pan żali w kwestii mojej osoby to strata czasu ponieważ Pana opinia na temat mojej osoby jest mi w najwyższym stopniu obojętna
    1
    1
  • MariuszLewandowski-Fc Proszę sobie nie żartować co prawda kandydatura była na liście komitetu popierającego Pana Malinowskiego ale z racji zachowania się wydawcy Portelu w kwestii publikacji Listu Otwartego do Andrzeja Śliwki zrezygnowałem Rada ma realizować dobre pomysły a żeby je mięć nie muszę być radnym.
    2
    1
  • @MariuszLewandowski-Fc - Brawo Panie Mariuszu. Ma Pan widać dystans i klasę. Mi sie podoba. Dobra odpowiedz. Fajnie
  • MariuszLewandowski-Fc @Elblung - hola hola proszę nie "mądrować" Ludzie którzy nie płacą za mieszkania lądują na barakach a ich warunki mieszkaniowe są uwłaczające ludzkiej godności do czego zresztą sami się przyczyniają dewastując mieszkania, Nie tylko oni zresztą kiedyś remontowałem mieszkanie dla koleżanki z GAM po żołnierzu który na misji doznał przeciążenia stresem pola walki - niewiele się różniło od tych z Pekinu. Długi w zasadzie niespłacalne wypada umorzyć a im stworzyć jakąś możliwość egzystencji - stąd jest potrzebna spółdzielnia socjalna gdzie choć na chwilę znajdą pracę. Na otwartym runku pracy są zwalniani po pierwszej nieobecności z powodu libacji, ... Ale skoro są puste lokale to może zacznijmy od ich zagospodarowania ?
    1
    2
  • @MariuszLewandowski-Fc - Podejrzewam, że nie ma Pan tzw. zielonego pojęcia o budownictwie, a wydaje osądy na ten temat. Zdecydowanie taniej i szybciej buduje się nowe budynki, niż adaptuje stare, chyba dobiegające już 100 lat. To, że coś wygląda w miarę dobrze na zewnątrz nie znaczy, że nadaje się do gruntownego remontu.
  • MariuszLewandowski-Fc Mój drogi być może nie mam żadnego pojęcia ale jako prezes SS Wiking wykonałem stan zerowy jednego z domów w Raczkach a potem miąłem przyjemność realizować wymianę fundamentów w paru kamieniczkach na Bawarii oraz pracowałem przy wylaniu płyty fundamentowej przy Bramie na Modrzewinę. Ale Pan zapewne postawił wiele wieżowców.... Jeśli nie rozumie Pan różnicy pomiędzy adaptacją pomieszczeń w budynku a postawieniem nowego budynku to proszę mi czasu nie zajmować bzdetami, ....
    1
    2
  • @MariuszLewandowski-Fc - Warunki mieszkaniowe są tylko i wyłącznie ich wyborem. Sam Pan napisał, że są zwalniani z powodu LIBACJI. Rozumiem, gdy człowiekowi, z przyczyn losowych, przytrafiło się nieszczęście i potrzebuje wsparcia, ale bez przesady, że alkoholicy, którzy nie płacą za mieszkania, a często mają te mieszkania o sporym metrażu, dalej mają tam mieszkać. Alkohol jest ICH wyborem. Jakim prawem mamy umorzyć długi? To może Pan mój kredyt hipoteczny, który jest MOIM wyborem i moim długiem, umorzy?
    3
    1
    Elblung(2024-11-21)
  • MariuszLewandowski-Fc @Elblung - Tym ludziom trzeba zapewnić miejsce to zadanie Gminy zresztą ustawowe. Dlatego powinna być pula mieszkań o różnym standarcie na wynajem z różnymi czynszami a nawet bez czynszu bo to fikcja księgowa. Pana hipoteka jest Pan sprawą ponieważ to Pan tam mieszka Aje jak się Panu noga powinie to Bank je zlicytuje a pan trafi do takiego Pekinu albo będzie chciał coś wynająć. I takie mieszkanie powinno na Pan czekać właśnie na taki wypadek, ,, ,,
    1
    1
Reklama