UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Ktoś zna historię tego domu ?... co tam było wcześniej przed domem pomocy społecznej ? Kto to wybudował i w którym roku ?
  • @WZ. - Po architekturze widać, że to kiczowate lata 90.Więc pewnie został zbudowany od razu jako DPS
  • @WZ. - To było budowane w końcówce lat 70 u. w na 100%.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    0
    Zbych B(2025-03-12)
  • @Zbych B - W latach 60-tych (miałem może 8-10 lat) biegałem tam w lato podrywać dziewczynki z kolonii - pokazywałem gdzie w lesie rosną jagody. Ojciec był leśniczym. Budynek jest przedwojenny. Jest opisywany na stronie o tych pruskich terenach.
  • @WZ. - Była strona w necie na której były mapki i opisy tych terenów od czasów pruskich. Były tam opisy przedwojennego domu w Rangórach jako domu wczasowego i były też opisy leśniczówki w Jagodnie, gdzie się wychowałem. Teraz nie mogę znaleźć tej strony. Autor wykonał olbrzymią pracę dokumentując to wszystko.
  • Był przebudowany, ale w których latach - nie pamiętam.
  • @WZ. - Prawdopodobnie strona p. Wiesława Kaliszuka "Historia Wysoczyzny Elbląskiej" jest już niedostępna. Może zabrakło kasy na jej utrzymanie. Kilka lat temu zachwycałem się tą stroną. Może ktoś się tym zajmie? Jakieś informacje o stronie?
Reklama