UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Kosmita Pozwolę sobie się podczepić do pomysłu Przedmówcy i trochę go rozwinąć. Przejrzałem usieciowienie terenów Szpitala przy ul. Komeńskiego. Z uwagi na braki parkingowe może należałoby się zastanowić czy nie zbudować drugi poziom miejsc parkingowych i dopiero nad nimi wykonać zadaszenie z paneli. Konstrukcja prefabrykowana żelbetowa szkieletowa słupowo-ryglowa. Tak na szybko wychodzi dodatkowa powierzchnia parkingowa 40x30 m czyli też 1200 m2 paneli. Zaś przy Szpitalu Wojewódzkim to jeszcze więcej. Tam dojazd na drugi poziom parkingowy właściwie jest już gotowy od strony Osiedla Matalowców, ze względu na różnicę poziomu terenu dla wjazdu i wyjazdu z obecnego parkingu. Konstrukcja też prefabrykowana z zadaszeniem panelowym. Za jednym zamachem dwie sprawy załatwione: parkowania i korzyści energetycznych. Wjazd na parking też może być płatny.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3
    8
    Kosmita(2025-03-19)
  • @Kosmita - A może niech ludzie przyjadą autobusem, albo taksówka. Bo póki co, niektórzy choćby mieli 500 metrów do szpitala to i tak przyjadą samochodem.
  • Kosmita @Gnoom - Niby racja, ale jest coś takiego jak potrzeba komfortu oraz chęć zaprezentowania się otoczeniu dorobkiem życiowym. Ja chociaż jestem posiadaczem okazałego bolidu międzygalaktycznego to i tak poruszam się na autonogach. W mieście dla mnie to jest najwygodniejszy sposób przemieszczania się. Z bolidu korzystam tylko do wycieczek na łono natury i do odwiedzin pobratymców na mojej planecie.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Kosmita(2025-03-20)
Reklama