UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • bardzo współczuję, niestety ciągle będąc z psem na spacerze mam obawy jak widzę idiotę z psem bez smyczy i kagańca, duże psy pittbull amstaf, owczarek i inne, brak egzekwowania przepisów, brak patroli w parkach, jest monitoring patrol powinien przyjechać zawsze gdy widzą psa bez smyczy, nie piszę o jamniku czy yorku, ale psy duże, ras agresywnych, nawet jak są dobrze ułożone i nawet jak w domu są milusińskie to nie oznacza, że nie mogę zaatakować innego psa lub dziecko, czy musi stać się większa tragedia aby zacząć karać nieodpowiedzialnych właścicieli? Zagryzieniem pieska nie wystarczy? Mam psa, bardzo przyjazny, ale nie ufam mu, czasami wobec przypadkowych osób potrafi warczeć, dlatego jest na smyczy i jest pilnowany dla jego i innych bezpieczeństwa.
  • @modi - "Patrol powinien przyjechać zawsze... " - fajnie, ale wiesz ilu funkcjonariuszy by musiało być na służbie aby przyjechać do wszystkiego co się w danej chwili dzieje?
  • @modi - A ja widuję "idiotów" z małymi pieskami biegającymi bez kagańca i smyczy i szczekające na przechodniów i spacerowiczów (np. w parku), którzy jeszcze komentują, że piesek tak sobie "krzyczy", ale on nie ugryzie. Każdy pies w przestrzeni wspólnej powinien być wyprowadzany na smyczy.
  • mały pies nie zagryzie dziecka ani innego psa, on szczeka bo jest właśnie mały i nie boję się takich piesków, ale pies ważący 40kg czy więcej jest już zagrożeniem,
  • @modi - pokaz mi przepis że mój pies ma mieć w parku kaganiec. proszę bardzo.
  • a napisane kaganiec czy smycz? Rozumiem, że Tobie zdrowy rozsądek nie wystarczy, musisz podeprzeć przepisami to możesz sobie wygooglować,
  • @modi - Psy mogą zaatakować niezależnie od rasy i wielkości. Myślisz, że mały milusiński pies nie ugryzie, a duży już tak, bo jest duży? Jest dokładnie odwrotnie. Duże psy mają większy próg pobudliwości, bólu itd. Są bardziej opanowane, cierpliwe i mniej lękliwe. Wiele psów gryzie ze strachu. Wiele małych psów jest sfrustrowanych na spacerach. Oszczekują przechodniów, łapią za nogawki, podgryzają nogi większych psów, prosząc się o kontrę. Poczytaj statystyki pogryzień, na czołowym miejscu znajdziesz jamniki. Obudź się, zejdź na ziemię, bo nie wiesz, o czym piszesz. Powielasz stereotypy. Polska już teraz nie jest miejscem przyjaznym psom. Może czas zacząć edukować ludzi, a nie tylko wprowadzać zakazy.
Reklama