UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Mnie jako młodego strasznie zadziwia jak moi rówieśnicy a także młodsi i starsi tworzą alternatywną rzeczywistość i posiadają jakieś pseudonaukowe teorie. Rozumiem strach przed szczepieniami i powikłaniami, ale czasami jak słucham tych teorii to śmiech mnie bierze. Wystarczyłoby tylko poszukać rzetelnej wiedzy, nie na tik toku i fb. Dziecko boją się zaszczepić, bo dostanie plamki na ręku albo gorączki, ale nawalić się wódą czy naćpać i zdychać 4 dni to jest elegancko. Źle się zaczyna dziać. Spada inteligencja społeczna, a mądrzy ludzie z zasadami stają się dziwakami na swoich dzielnicach.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    26
    12
    trzeba szczepic(2025-08-20)
  • @trzeba szczepic - Właśnie dlatego, że jesteś młody, niewiele wiesz. Nie masz skali porównawczej, nie wiesz, kto kiedyś nawalił, kto celowo zdradził, kto wziął w łapę itp. Nie znasz powiązań zakulisowych (kto komu i za czyje pieniądze), obstawiam, że nie znasz też wątków historycznych czy ideologicznych (Talmud). Do tego wypowiadasz kocopały typu "rzetelna wiedza" (pewnie z telewizji albo z uniwersytetu, gdzie rektor umoczony w sprzedaż gruntów kolesiom po zaniżonych cenach), "inteligencja społeczna" (w tym narodzie nigdy jej nie było) i "mądrzy ludzie z zasadami" (często te zasady prowadzą właśnie do zguby, dlatego nazwano je zasadami, żeby motłoch czuł się dumny, że robi coś dobrego). Nie chcę cię hejtować tym wpisem, ale założę się o wszystko, co mam, że z wiekiem zmienisz swoje zdanie i nastawienie. Sam kiedyś wyznawałem podobne "zasady" do twoich, ale właśnie dzięki uporowi, zdolności samodzielnego myślenia oraz dostrzeganiu sprzeczności - jestem dzisiaj po drugiej stronie barykady.
    9
    6
    ernest(2025-08-20)
  • @ernest - Nie ma pojęcia ten kto nie spotkał się ze skutkami ubocznymi, dla zwolenników szczepień radzę zweryfikować skład szczepionek ( glin, rtęć jako nośniki) i jeszcze jedno czy wiecie że w Polsce nikt nie bada szczepionek nasz system ich nie kontroluje to wiedza z jednego z posiedzeń sejmowej komisji zdrowia...
    8
    4
    Rodzic.(2025-08-20)
  • @Rodzic. - gupi jesteś, jeszcze będziesz płakał
  • @Rodzic. - zawsze YT i reszta internetu ci dzieci wyleczy. gratuluję myślenia. Tylko będziesz rozsiewał choroby
  • @Rodzic. - Nie rozumiem, dlaczego napisała/eś swój komentarz w odniesieniu do komentarza @ernesta. Przecież swoją opinię w tej kwestii wyraził jasno. Wspomniał też o "słowie kluczu": Talmud.
  • @Rodzic. - No dokładnie.
    0
    0
    ernest(2025-08-20)
Reklama