UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Żadne mądrości nie zmuszą alkoholika zeby przestal pić, zawsze w Polsce duzo pili, kiedyś wódkę teraz bardziej kurturarniej bo wino czy whisky ale piją nadal i częściej! Statystyki i opowiesci z mchu I paproci, statystyki, analizy to tylko papierologia, alkoholizm jak byl tak jest problemem
  • MariuszLewandowski-Fc No ja bym nie zawężał tematu do alkoholu.... Pamiętam lata 80 te o dworzec w Gdańsku pełen zaćpanych dziewczyn które dawały za 20 zł na strzał w żyłę... Myślę że no tylko alkohol i co więcej że właśnie traci on pozycje dominującą. Alkocholika widać - amfietaminiści bywają niewidoczni....
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    11
    6
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-08)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Ja też pamiętam i jakoś nie kojarzę takiego faktu, a na dworcach bywałam, o jaki dworzec chodzi? Ciekawe czy był Pan na tyle odważny żeby skorzystać. Zna się Pan na temacie.
  • @MariuszLewandowski-Fc - Ale masz dobrą pamięć' - lata 80 - te, to już 45 lat temu... dziadku za dwie dychy dziewczyny dawały każdemu, ja też bym to pamiętał do końca życia, może nie te dwie dychy, ale te dziewczyny co dychały we dwie. Ty zawsze znajdziesz się tam, gdzie coś dają, jak nie na dworcu w Gdańsku to znowu u niemiaszków na szparagach, " żyć to cza umić" - jak mawiał elbląski podróżnik, zbieracz, naciągacz, chodzący po prośbie- Teodor.
  • MariuszLewandowski-Fc Dworzec Główny w Gdańsku na początku lat 80-tych był jak Dworzec Zoo - było tam wszystko od dziewczyn za porcje makowiny przez chemików do gości którzy zgarniali dziewczyny do trójmiejskich agencyjek.. Gdyby ktoś nie wiedział skąd Skiba twierdził że najlepsza na świecie jest miłość w klozecie to warto poszukać bywalców Gdańskiego Irisch Pubu i babć klozetowych z Dworca Głównego właśnie. Nie skorzystałem bo byłam za mały a opowieści o tym co się tam działo trafiły od kolegów z Gdańska i Gdyni gdy robiłem tam studium pomaturalne. Zresztą nie tylko o ty, ,, ,Nie mniej w sferze trójmiejskiego życia nocnego jestem swego rodzaju specjalistą - mieszkałem tam kilka lat Kilka Dam podzieliło się ze mną wspomnieniami ze swojej młodości...
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-09)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Wspomnienia kilku Dam, opowieści kolegów, stwierdzenie Skiby i na tym budowanie alternatywnej prawdy o tamtych czasach. Ja w latach osiemdziesiątych jeździłam do Elbląga z Dworca Głównego, nie pamiętam takich obrazków i czułam się o wiele bezpieczniej niż obecnie.
Reklama