UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Najbardziej mi żal tych dzieci, które kwestują podczas tych dni. Robią to często z dobrego serca i jeszcze nie wiedzą, że za jakiś czas czołowe zderzenie ze ścianą prawdy będzie bardziej bolesne niż pała z polskiego. Kiedyś zawsze, oprócz zapełniania koszyka, kupowałem każdemu z nich po Kinderku, ale nie o tym teraz. Od jakiegoś czasu nie wrzucam już nic do wózków, bo znam osobiście przypadki, gdzie obdarowany człowiek (nawet, jak miał w domu dzieci i dostawał pomoc przewidzianą zwłaszcza dla nich) to potrafił spieniężać tę pomoc na alkohol. Teraz, jako przedsiębiorca, pomagam wyłącznie w porozumieniu z lokalnymi urzędami, które wskazują mi osoby/rodziny FAKTYCZNIE potrzebujące pomocy. Do wspólnego koryta nie wrzucam już nic - bo nigdy nie wiem, czy trafi to do potrzebujących czy do patologii. A patologii nie wspomagam.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    17
    4
    ernest(2025-11-24)
  • MariuszLewandowski-Fc @ernest - Patologia to też ludzie - z problemami ale nadal ludzie. Wiem że nie jest łatwo z nimi rozmawiać tym bardziej im pomagać ale któś powiniem, Zgłoś się do Jacka Gierwatowskiego z Elbląskich Patriotów pewnie będę zbierać na paczki dla bezdomnych a yo człowiek arcyuczciwy i wkłada w to co robie nie tylko serce i czas ale własną cięzko zrobiona kasę.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    3
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-25)
Reklama