UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • "Już w podstawówce, a nawet w przedszkolu, wiedziałem że zostanę lekarzem... ". Przecież po tym zdaniu od razu widać, że lekarska rodzinka. Zawsze tak jest. Dziecko hydraulika i ekspedientki w mięsnym nie zostanie lekarzem, czy prokuratorem. Nawet dziekan wydziału prawa na UG potwierdził, że biorą na studia ludzi, którzy nie dostali się przez mierną liczbę punktów, ale są z rodziny prawniczej. To jest norma w tym kraju. Przynależność klanowa determinuje życie zawodowe.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    13
    8
    Rodzice ustawiają im życie(2025-08-24)
  • @Rodzice ustawiają im życie - W punkt!Pozdrawiam.
  • @Rodzice ustawiają im życie - Moja siostra została lekarzem. W domu bieda, ojciec pijał i gromadka dzieci. Nakłaniałam siostrę aby poszła na medycynę, mi nikt tej drogi nie wskazał. Można? Można. Studiowała dziennie na UG.
  • @Rodzice ustawiają im życie - Mylisz się. Pan Doktor nie pochodzi z lekarskiej rodziny. Dlaczego nie można zdobyć pozycji zawodowej i finansowej dzięki własnej pracy i umiejętnościom? Wielu młodych ludzi pochodzących z niezamożnych rodzin osiągnęło wiele, dzięki własnej pracowitości i samozaparciu w dążeniu do celu.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    16
    2
    starsza pani(2025-08-24)
  • @Rodzice ustawiają im życie - Jeśli się komuś nie chce uczyć, a rodzice w tym mu nie pomogą to tak dziecko hydraulika nic nie osiągnie. Pretensje do siebie.
  • @Rodzice ustawiają im życie - To jest chyba normalne, ze rodzice biora na siebie OBOWIAZEK ukierunkowania dzieci. Zbyt czesto dzieci, osoby niepelnoletnie i bez doswiadczenia, saskazane na trudne wybory, bo rodzice uwazaja, ze nastolatki potrafia dokonac wyborow, ktorych konsekwencje beda trwaly przez 20 - 40 lat.
  • @Rodzice ustawiają im życie - I w tym przypadku niestety się mylisz. Rodzina nie jest lekarska
Reklama