UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Pamietam ta stację krótko po otwarciu w połowie lat 70tych. Wyglądała imponująco. Tłum ludzi zmierzający na zrewitalizowana (wtedy) plażę i małe molo. Restauracja przy samym brzegu zalewu. Teraz w tym dziwnym kraju w którym trzeba z góry udowodnić zyski z przedsięwzięcia, co i tak niczego nie gwarantuje, a w tym wypadku koronnym argumentem jest fakt, że ''wszyscy kupili sobie samochody '', nie ma szans na przejażdżki koleją do Braniewa, Fromborka, Tolkmicka, Kadyn czy Suchacza. Żałujcie Ci wszyscy którzy ich nie doświadczyliscie.
  • No i staruchy wciąż będą pisać z sentymentem o kolei "nadzalewowej" dla których dworzec we Fromborku był zjawiskowy, ale to było ponad 50 lat temu, nikt nie chce żyć w tamtych czasach, no może jacyś zawiedzeni starzy ludzie, ale wy sami siebie zawiedliście. Po ilości plusów, łatwo stwierdzić, kto czy ta portel, pokolenie 50+, 60+, 70+ które tęsknią za dawnymi czasami, za komuną, dlatego wybierają pis. Czego żałować?
  • ''czego żałować ? '', nad Twoim postem unosi się duch tęsknoty za rozumem, z całym szacunkiem ofkors. Nie rozumiejąc tresci pisanych przez innych i łącząc od czapy różne wątki, snujesz opowieści w których sam czujesz sie najpewniej, czyli komuna, PiS, wybory. Nieważne, że bez związku, ważne, że coś tam ''wiesz'' Pożyj trochę, a dowiesz się co ważne i czego żałować.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3
    1
    Bazyli(2025-04-17)
  • @Bazyli - Wątki nie są połączone od czapy. Za tzw. koleją nadzalewową tęsknią ludzie starsi głęboko osadzeni w przeszłości i starych normach, ale nie wszyscy, tylko ci którzy niczego nie osiągnęli i ciągle im jest źle i ciągle będą powtarzać jak to kiedyś było fajnie. Witać tobie poskąpiono rozumu jak nie potrafisz tego połączyć. Mam chęć jeszcze pożyć trochę, ale nie zmieni to mojego stosunku do kolei "nadzalewowej" ani do budynków na jej stacjach. Kolej funkcjonowała dopóki była potrzebna. Teraz ma wozić powietrze i wasze wspomnienia? Wiele razy korzystałam z taj kolei, często trzeba było mocno się trzymać aby nie wypaść z wagonika, a podziwianie widoków nie było w takiej sytuacji komfortowe. Proszę zatem wyjaśnić, bez plecenia farmazonów czego mają żałować ci, którzy nie jechali i nie pojadą tą koleją. Możeś i stary ale nie oznacza to żeś mądry.
  • Anonimie który usiłuje wejść ze mną w polemikę, ponieważ jedyne co Ci wychodzi dobrze to zarzadzanie epitetami i obrażanie nie miałem zamiaru reagować, ale ten fragment o ''wagonikach w których trzeba było trzymać się mocno '' skłonił mnie do odpowiedzi bo wskazuje na to, że snujesz opowieść z bardzo odległej galaktyki która wyrażnie wskazuje na to, masz dużą wyobrażnię z której niestety kiepsko korzystasz. A może wagoniki Ci się pomyliły. To już jednak nie mój problem.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    1
    Bazyli(2025-04-17)
Reklama