UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • W Elblągu jest mało konkretnych zakładów pracy, tylko markety, sieciówki albo stolarnie. W naszym mieście żeby mieć pracę to trzeba mieć super znajomości, grupę inwalidzką, albo mieć status studenta i też nie zapomnijmy, że w większości ofert jest umowa zlecenie, a nie każdy chce pracować na zlecenie. Większość miejsc pracy jest zajetych przez emerytów, w państwówkach większości miejsc zajęta przez rodzinę i znajomych - to są realia w Elblągu. W up powiedziałam, że interesuje mnie cokolwiek nawet może być staż i co usłyszałam, że muszę uzbroić się w cierpliwość, bo pierwszeństwo mają Ci co są dłużej zarejestrowani, mało tego nawet nie mam prawa do zasiłku. Więc czyja to wina, że jest bezrobocie? Niby praca jest - ale gdzie kolwiek ciężko się dostać, pracodawcy też mają swoje wymagania i najczęściej sami nie wiedzą kogo szukają.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    0
    Elblążanka,jeszcze(2026-03-10)
  • @Elblążanka,jeszcze - Tylko to nie jest tak, że hen hen daleko są konkretne zakłady pracy. Te konkretne zakłady pracy jak to nazywasz to jakieś organizacje pracy, to też jakaś produkcja, taśma, III zmianowość. Odległość. Dojazdy. Gdańsk / Warszawa tak samo szuka ludzi do Żabki, Dino i Biedronki nic oryginalnego. Nic ciekawego taka praca jest i tutaj. Fakt jest taki, że Urząd Pracy jest ułomny, tablica ogłoszeń i koniec kropka. Staże to tam dla swoich trzymają. Spójrz na to inaczej. Dofinansowanie na własną firmę na to UP ma duże środki. Ulga na start i 6msc bez ZUS a dalej 24msc na małym ZUS. Da się być samemu dla siebie pracownikiem i szefem. Kwestia pomysłu i odwagi.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Darecki42(2026-03-10)
Reklama