UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Niestety ale alkohol stał się w naszym zestresowanym i zniewolonym społeczeństwie formą relaksu i narzędziem leczenia depresji ! Schodzimy na dno
  • Alkohol nie leczy depresji, przeciwnie wzmaga ją. Pisz za siebie, skoro jesteś zniewolony, relaksuj się jak uważasz za stosowne, ale nie tłumacz, że ktoś zmusza ciebie do picia.
  • Może w sensie psychologicznym i naukowym owszem, ale większość społeczeństwa w ten sposób próbuje usmierzyc ból wlasnych życiowych porażek! Tak bylo jest i będzie bo od lat jest modny drinczek na polepszenie nastroju, a taki obraz kreuje telewizja i filmy
  • Nie szukaj wymówek, że telewizja zmusza albo chociaż zachęca ciebie do picia, albo jakaś moda. Masz jakieś złe wzorce. Może te twoje życiowe porażki i depresja to wina nadmiernej konsumpcji alkoholu. Zamiast podążać za modą można skierować kroki do jakiejś poradni, niektórym zdeterminowanym na zmianę pomagają.
  • Od tego akurat są ustawy. Martwe prawo, kiedy firmy alkoholowe bombardują pięknymi reklamami. Leszek to Leszek tamto. Warkę w dłoń. Janosik biega ze skrzynkami Tatry etc. Podobnie z hazardem. Informacja o wspieraniu polskiego sportu i lecą bukmacherzy w tematem. Jeżeli wszyscy mają być silni, świadomi, mieć wolę i nie ulegać wpływom reklamować możemy śmiało zacząć silne leki psychotropowe - wesołymi ludźmi - wczoraj byłem nie do życia zażyłem to i tamto i jestem szczęśliwy. Zdziwiłbyś się ile osób codziennie rano przyjmuje dawkę Prozac, Xanax. Bez tego nie ruszą z wyra. Co nie znaczy, że boost mają temu dawać reklamy.
Reklama