UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Zbierajcie - zbierajcie, by naiwnie pomagać zbankrutowanej branży medycznej. Zbankrutowanej podwójnie. Zbankrutowanej finansowo, przez ogromne i ciągle rosnące zarobki lekarzy i pielęgniarek. Zbankrutowanej też etycznie z tego samego powodu. Przykłady? 100+ tys dla lekarza SOR w białostockim szpitalu oraz 200 tys w szpitalu konińskim. Po prostu bogowie. W tej perspektywie dary z WOŚP to słuszny trybut dla kasty lekarskiej, która na tym sprzęcie będzie realizowała swoje wybujałe ambicje finansowe. Do przemyślenia
  • MariuszLewandowski-Fc Mój drogi ja nie mam nic przeciwko temu żeby dobry lekarz zarabiał BARDZO DOBRZE. Może nie 25 czy 50 tyś euro ale płaca średnia dla lekarza na poziomie 10 tyś euro powinna być standartem teraz w Polsce. Takie zarobki to dla Polskich lekarzy w Niemczech żadna rewelacja a ich podejście do pacjenta - rewelacyjne. Polscy lekarze to jedne z naszych towarów eksportowych i wkład niebagatelny. Tyle że środki WOŚP nie idą na płaca lekarzy czy pielęgniarek ale na sprzęt którego w stosunku do wyposażenia w Niemczech mamy ciągle za mało. Inna sprawa jak pisowska klika okradała polskę zamawiając u kolesi szmelc i chłam za miliony licząc na ochonę zera Ziobry... Za tą ochronę powinien dostać karę śmierci po jej restytucji ponieważ tolerował zapaść Służby Zdrowia i setki tysiące dodatkowych zgonów. W mojej ocenie specjalnie dla tego Pana trzeba wprowadzić karę główną za zdradę stanu i w jednym procesie skazać za nią i "bonzów" z ministerstwa sprawiedliwości i tych z resortu zdrowia. Ja wolę lekarza -specjalistę niż takiego co dorabia na budowie a znam dwóch magistrów rechabilitacji po licznych kursach i specjalizacjach którzy założyli firmę budowlaną i remontują mieszkania... To w Elblągu zrobili naprawdę bardzo fajnie....
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-19)
  • @MariuszLewandowski-Fc - No i jest nasz powski tuber. I znowu bełkocik o niczym. Miły piszący sugerowałbym zdobyć podstawową wiedzę z zakresu własnych wypowiedzi. A teraz nauczam, nie każdy w fartuchu to lekarz, nie każdy dwunożny to człowiek, proszę utrwalić.
  • @MariuszLewandowski-Fc - Nie mówię, że środki z WOŚP idą na płace dla lekarzy i pielęgniarek. Mówię, że środki z WOŚP zasilają branżę, której budżet jest drenowany przez niebotyczne i ciągle rosnące poza jakąkolwiek skalę zarobki wspomnianych lekarzy i pielęgniarek. Więc mamy zbankrutowaną branżę, która ciągle krzyczy o dziurze budżetowej, spowodowanej nieposkromionymi apatytami na coraz wyższe pensje. Gdyby te apetyty były bardziej umiarkowane dziura w budżecie byłaby mniejsza lub by w ogóle jej nie było. Skoro nie ma pieniędzy na wypłaty to jak mogą być pieniądze w tym budżecie na badania i sprzęt. I w tym właśnie momencie przychodzi WOŚP i zbiera pieniądze na ratowanie tej branży. Czy widzi Pan tę logikę czy nie?
  • MariuszLewandowski-Fc Jestem zwolennikiem prywatnej służby zdrowia i całkowitej likwidacji ZUS i NFZ i konkurencji Właśnie dokonałem rejestracji w przychodnio ortopedycznej wizyta za miesiąc. Apetyty to rzecz ludzka ich miarkowanie to sprawa społeczna. Obecnie istnieje szara strefa - przy pełnej prywatyzacji zniknie. I tak to miało być kiedyś a nie jest. Gdyby WOŚP działało transparentnie i nie chowało informacji to czemu nie Na razie wolę mniej rzucające się w oczy akcje i organizacje. W świecie XXI wieku dostrzegam tyle logiki ile w nim wywalczę ale mechanizmy tego świata wymykają się logice no chyba że jest logika nie-euklidesowa... HAOS HAOS HAOS.... Czasami myślę że Pan Bóg z Aniołami ma właśnie przerwę na śniadanie
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-19)
Reklama