Jako Zasłużony Dawca Krwi dla Narodu oddane 35 L krwi, jestem zniesmaczony nie sprawiedliwym pomysłem ! Ponieważ nie jest to współmiernie z szacunkiem dla pozostałych krwiodawców o bogatej historii ratowania ludzkiego życia. Mamy czasy kiedy zniewieściali chcą wszystko za darmo jak 800+, czasy kiedy siła umysłu jest tylko dzięki google a już nawpewno nie nauce... Ten wymyślony podział oddawania ilości krwi jest kompletnie pozbawiony rozumu, niby dlaczego teraz kiedy młodzi wszystko dostają do ręki mają mieć i w tym temacie ulgę znacznie szybciej, czy ta kobieta co to wymyśliła chce zaistnieć w mediach i znajomości ? Równie za odznakę po 20 litrach Zasłużonego dla Narodu powinna być adekwatna nagroda, np. PKP za darmo ! Za rok wymyśli owa kobieta żeby zasłużony dla narodu był po 18 litrach i tak nakręcają pomysły by wydoić bez umiaru innych. Młodzi nie słuchają starszych, tak nad morzem, w górach czy parku uważa się za mocnych i mądrzejszych we wszystkim a co do czego to jak mamusia nie da to nie potrafi kanapki zrobić. Trzeba lobbować siłę i umiejętność walki z problemami a nie kolejne przywileje śmiesznej wyobraźni. Niszczy pani sens oddawania spontanicznie krwi pomagając tym samym że dziś wszystko im się po prostu należy.
Że co? Czyli Pan oddawał krew licząc na benefity, czy jak? Bardzo dobrze że wprowadza jakieś zniżkowe profity żeby zachęcić ludzi do oddawania krwi. Najlepszym prezentem dla człowieka oddającego krew jest pomoc drugiemu człowiekowi. Żadne profity tego nie zmienia. Wygląda to tak jakby robił to pod publiczkę, tak jak chodzący do kościoła w najlepszym stylizacjach aby się pokazać. Dla mnie możesz mieć zebrane 100 litrów ale i tak będziesz z tyłu za kimś kto oddał 2 litry bo tego chciał.