UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Mam propozycje, wielka polityka Elblaga nie dotyczy czy przyjedzie donek czy jarek, w Elblagu jest duzy problem z praca i tym powinni zajac sie radni jako priorytet!!! Oczywiscie czytelnicy na emeryturach sie nie licza, bo dla nich problemu nie ma, natomiast ludzie w wieku produkcyjnym zwlaszcza kobiety maja marne szanse na znalezienie"normalnej" pracy poza swiatyniami Polakow czyt. lidl i biedra. Wykarzcie sie wreszcie, zaproponujcie zmiany, ja bym zaczal od podziekowania ludzia na emeryturach ktorzy dalej pracuja w admin publicznej i zajmuja stanowisko dla mlodszych rocznikow... To sa obecnie prawdziwe tematy!!!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    41
    12
    aswymiata(2025-11-17)
  • MariuszLewandowski-Fc @aswymiata - Mój drogi problem z młodym pokoleniem jest taki że to oportuniści - brak im odwagi na postawienie się komukolwiek poza sprzątaczką. Ludzi w wieku emerytalnym nadal czegoś chcą i nadal trzymają się pewnych zasad Młodzi to już tylko konsumpcja kasa złób... Dożłobowiec opaczewski sprzedał wszystkich nie wyłączają PIS-u kwestia za jakie tym razem stanowisko ? Śliwka - dokładnie to samo nic nie robi poza bieciem piany celebryta z pustą głową i bez elementarnego poczucia honoru. O tym typie co kopał gościa na kolanach na starówce nie wspomnę bo szkoda śliny żeby jego mandat radnego opluć... Jak to się stało że w Polsce doszło do wycięcie młodym "mężczyznom " " jaj" i wychowania pokoleń eunuchów ? Chcesz mieć w administracji takich ludzi ? Kobiety mają dziś więcej odwagi niż oni....
    8
    7
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-17)
  • @MariuszLewandowski-Fc - zadam panu pytanie, a ilu młodych ludzi pan spłodził i samodzielnie wychował????
    10
    2
    krytycznym okiem(2025-11-17)
  • @aswymiata - Kolejny zawodnik dzielący kto może i kto nie może, kto się liczy, kto nie, ale to dla was typowe towarzysze. Pracy nie ma? a to ciekawe, że mnóstwo obcokrajowców w Elblągu pracuje, bo są lepsi, mądrzejsi od tych co wciąż twierdzą, że nie ma pracy. A może im się nie chce pracować, albo z ich wykształceniem trudno znaleźć prace na szczeblu menadżerskim. Tobie już bym podziękowała, a swoje pomysły realizuj w swojej norze.
  • @aswymiata - Nie ma pracy? Czy nie ma pracy prezesowskie? Co masz przeciw pracy w Biedrze czy Lidlu? Przynajmniej na etat i z pełnymi konsekwencjami tego. Między innymi godną emeryturą. A w polskich firemkach, to najlepiej na lewo. Bez papierów i podatków. Taki polski patriotyzm. Niech państwo nic nie dostanie.
    6
    0
    entuzjasta(2025-11-17)
  • MariuszLewandowski-Fc @krytycznym okiem - Nie spłodziłem żadnego potomstwa widać Bóg nie pobłogosławił, Natomiast jako harcerz paru wychowywałem i już jako nastoletni chłopcy pokazali że mają jaja. Jestem dumny że czegoś ich nauczyłem i to nie gadaniem ale własnym przykładem. Kiedy nosiliśmy nasz Mundury nikt nawet nie pomyślał żeby okazać man brak szacunku poza jednym wypadkiem gdzieś na południu polski gdy paru podpitych chłopców uznało że warto poznać bliżej nasze druhny.. Kamienianie poszły w ruch ale żaden nie odważył się podejść bliżej. Piotr Lichociński pokazał wtedy klasę jako instruktor - na szczęście nikt nie musiał prezentować umiejętności walki wręcz. A kamienie jakoś nas nie trafiły i to też pewnie dar od Boga.... Nawet w słynnej Tolkmickiej knajpie gdzie często jedliśmy obiady nikt ze stałych bywalców nie sprawdzał jak reagujemy na nisko latające kufle...
    2
    6
  • @MariuszLewandowski-Fc - Panie drogi pytanie brzmi czy ten mundur, który pozwolono Panu nosić, podobno dzięki interwencji mamusi, nie parzył i czy inni Harcerze byli dumni z takiego, ,kompana "? Nie liczę na odpowiedź. Reszta jest milczeniem....
  • @MariuszLewandowski-Fc - Jedyna dobra wiadomość z tych wywodów że się nie rozmnażasz UFFFFF
  • MariuszLewandowski-Fc Proponuję ich zapytać... Mundur który nosiłem dzięki interwencji Mamy to mundur ucznia Zespołu Szkół Mechanicznych po tym jak "Sandi" zawiesił mnie za chodzenie w dzinsach po szkole. Afera była to fakt ale finalnie Pan Dyrektor ustąpił i byłem jedynym uczniem tej szkoły który legalnie poruszał się z naruszeniem reguł umundurowania. Coś Ci kolego dzwoni ale nie w tym uchu... Inni Harcerze widać mnie lubili skoro czynili mnie Zastępowym w jedynym samodzielnym zastępie w hufcu. i my zawsze byliśmy "Samodzielni" i nie raz "zasłużeni dla partii i PRL" instruktorzy odbijali się od owej samodzielności bo zasada jeden za wszystkich była żelazna i nikt nigdy nie zrobił nic niegodnego munduru choć fakt że niektórzy przeszli do Concordii w jakimś sensie był zdradą środowiska i połaszeniem się na blichtr i określenie "reprezentacyjna" Ja zawsze stawiam na Samodzielność ale de gustibus - dziś to przeszłość AAA jeśli masz Pan za cel takie mądrości prezentować to faktycznie roztropnie jest milczeć...
    4
    4
  • @MariuszLewandowski-Fc - tak myślałem, teoretyk w wychowaniu... a masz najwięcej do powiedzenia o młodym pokoleniu... co ty wiesz o młodych ludziach... nic... zatem szkoda strzępić język
    4
    2
    krytycznym okiem(2025-11-17)
  • MariuszLewandowski-Fc @krytycznym okiem - Mój drogi Pedagogiczne Studium Techniczne ukończyłem z wynikiem "Bardzo Dobrym" więc słusznie zauważasz że mam bardzo mocne podstawy teoretyczne. Co do praktyki i znajomości problemów młodzieży to zapytam Cię na ilu spotkaniach z młodymi ludźmi byłeś ? ile razy oglądałeś obrady Młodzieżowej Rady Miasta ? Ilu młodych ludzi gratulowało mi odwagi zabierając do domów druk z Listem Otwartym do Posła Śliwki sam nie wiem. Wychowanie mój drogi nie polega na tym żeby uczyć młodych ludzi że są przedmiotami bez prawa głosu ale podmiotami i że mają swoich praw bronić i głos zabierać. Masz rację nie strzęp klawiatury boś dureń pisząc oględnie ponieważ zapominasz że w Polsce jest Konstytucja która gwarantuje rodzicom prawo do wychowania dzieci zgodnie z ich przekonaniami. Moim zdaniem jest dawać przykład że można w Polsce i Elblągu pisać prawdę bez obawy o konsekwencje i to zadanie spełniam jak widać dość dobrze wytykając Ci nieuctwo i złą wolę. W wychowaniu młodzieży najgorsza jest wola złamania ich charakteru - groźbą czy przekupstwem. Mnie nie da się ani przekupić ani zastraszyć i tych cech młodzi ludzie powinni się uczyć na praktycznym przykładzie. Jeszcze Cóś genijuszu ?
    2
    2
  • @MariuszLewandowski-Fc - skoro pieniactwo nazywa Pan przykładem... to ja już wiem wszystko... jest Pan pieniaczem, znanym z tego, że dyskursu z Panem żadnego nie ma. Chciaż racji panu czasami odmówić nie można. Taki przykład chce Pan dawać młodym ludziom??? I know best syndrome??? zleją Pana dwa razy szybciej, jak prosili o te pisma... Podziwia pan Brauna, on jest taki sam... chociaż zasobem leksykalnym i sposobem wypowiedzi zabija większość polityków... ale jest pieniaczem... i zaprzepaszcza wszystko. Myli wam się siła słowa z krzykiem, . agresją prowadzącymi do pieniactwa... jesteście jak mureny, atakujecie wszystko co się rusza, nie myśląc o konsekwencjach, to nie jest bezkompromisowość, to głupota. Tyle w tym temacie
    5
    0
    krytycznym okiem(2025-11-18)
  • MariuszLewandowski-Fc @krytycznym okiem - W zasadzie za ten wpis mogę Pana postawić przed Sądem choćby po to żeby zobaczyć Pana twarz i poznać imię i nazwisko. Grzegorz Braun jest intelektualistą a ja robotnikiem wykwalifikowany natomiast obaj widzimy konieczność działanie i działami tam gdzie innych powstrzymuje strach i poprawność polityczna. Może nie ma ze mną dyskursu jeśli ktoś nie jest przygotowany - ludzie przygotowani jakoś tego problemu nie mają. Nie mylę znaczenia argumentów z krzykiem ale wtedy kiedy trzeba krzyczeć wobec większości milczeń nie zamierzam Niczego nie zaprzepaszczam ponieważ wszytko co mogłem osiągnąć w sferze zawodowej czy społecznej - osiągnąłem. Zainicjowałem wraz z kolegami najważniejsze wydarzenie polityczne w Elblągu i zrealizowaliśmy enumeratywnie wszystkie strategiczne cele jaki w 2013 r wyznaczyliśmy. Mam jednak obawę czy obalenie Platformy w Elblągu nie doprowadziło do przejęcie przez Pis władzy w Polsce i ta obawa nurtuje mnie od paru lat gdy uznałem że to partia działająca na szkodę Polski i Polaków. Jesteśmy i działamy tak gdzie o włos ważą się losy Elbląga i tam z dokładnością skalpela realizujemy nasze cele. A że wygląda to jak pieniactwo to bardzo dobrze ponieważ właśnie tam ma wyglądać.
    1
    5
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-18)
  • MariuszLewandowski-Fc @krytycznym okiem - cd - Konsekwencje moich działań liczone są na lata ale od lat są realizacją planu jaki dla Elbląga nakreślił kandydat na Prezydenta z roku 2013 - Lech Kraśniański. Tyle że wszystko co wtedy zaplanowaliśmy jest zrealizowane poza przeniesieniem Elbląga do Pomorza lub restytucją Województwa z siedzibą w Elblągu. Głupotą drogi Panie jest zakładać że to co widzimy jest tym czym jest w istocie. Myli Pan działanie pozoracyjne i rozpoznanie walką ze ślepymi atakami - i to swego rodzaju komplement. Niestety w przeciwieństwie do Pana wielu ludzi w tym mieści wie że jeśli mówię że jest problem i podpowiadam jak z niego wyjść to warto się nad tym pochylić. Nie mam zamiaru budować wizerunku i kariery politycznej i nie muszę nosić krawata i garnituru, Robiłem to w TM -ie i przez wiele lat kiedy reprezentowałem interesy i pracowałem w modelu korporacyjnym "SHARP". Nie chce i nie muszę do tego wracać I tyle
    1
    5
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-18)
Reklama