UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • MariuszLewandowski-Fc Pomysł Pana radnego jest utopijny w rodzaju tych żeby wsiadać do tramwaju jednymi a wysiadać innymi drzwiami choć w Anglii to zwyczaj powszechny. Osoba nie stosująca się do obowiązku parkowania w strefie musiałaby zostać złapana na gorącym uczynku porzucenia hulajnogi poza strefa. Czyli w zasadzie jedna hulajnoga to jeden radiowóz i dwóch strażników - jeden wykonujący dozór na parkowaniem drugi jako jego zabezpieczenie. Pan Radny zatrudni 200 ludzi i opłaci ich ze swojej diety radnego ? Imponujący pokaz myśli godny Kanta a może i nawet Ferdynanda Kiepskiego.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-18)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Panie Mariuszu ale to by działało tak, że poza tymi strefami hulajnoga nie pozwala w aplikacji zaparkować. Tak to właśnie działa w takim Poznaniu. Polecam sprawdzenie zanim się coś napisze
  • MariuszLewandowski-Fc Iluzja, ,, ,wyłączenie telefonu zawsze musi spowodować zatrzymanie hulajnogi to raz dwa strefa rozumiana nako część miasta nie załatwia problemu nieprawidłowego pozostawienia hulajnogi w strefie ale z uciążliwością dla pieszych. Jedynym technicznym rozwiązaniem byłyby stacje dokujące w których fizycznie można zostawić urządzenie a to jest awykonalne i technicznie i ekonomicznie. W Niemczech hulajnogi są od paru lat i czasem widzę je w bardzo dziwnych miejscach. Wydzielenie stref nie rozwiąże zatem problemy parkowania mamy zatem kolejną regulacje kolejne potencjalne kary i nadal ten sam problem. Poznań to miasto wyrastające z wielkopolskiej tradycji zamiłowania do ładu i porządku - tego w Elblagu jeszcze się nie dorobiliśmy bo odrzucamy Pruski Dryl a nie wytworzyliśmy szacunku dla porządku - pobite szyby na przystankach są doskonały tego przykładem
    0
    2
  • @MariuszLewandowski-Fc - Pruski dryl to mit. Grzeczni i produktywni byli wyłącznie będąc poddanymi Królów Polskich.
  • MariuszLewandowski-Fc Posłuchaj sobie płyty De Wall może zrozumiesz. Niemcy jako Państwo powstały pod dyktando Prus i Bismarka i dziś "Grupefiurer" Van Der Leyer chce się stać Bismarkiem II i zjednoczyć Europę pod dyktat Berlina. Natomiast faktem jest że Zakon Szpitalników Najświętszej Marii Panny przyniósł do Prus i doświadczenia z Krucjat i technologię budownictwa z europy centralnej i wymieszał to tworząc Mur Pruski który wszedł do europejskiego kanony budownictwa. Bez Prus nie byłoby Niemiec a na ile wynika to reguły zakonnej na ile z inwencji Prusów i Polaków a na ile z fuzji tych kultur wie tylko Bóg. Marienburg powstał za zgodą ale bez wsparcia Królestwa Polskiego więc nie przesadzaj... Myślę że nawet moje pokolenie urodzonych po II Wojnie i napływowych jednak różni się od reszty Polaków uporem i tym że jak coś nie pasuje to protestujemy, ,, 1970 1980 i referendum z 2013 zdarzyły się w Elblągu a nie w Katowicach czy Lublinie
    0
    1
  • @MariuszLewandowski-Fc - I tutaj włącza mi się stara maksyma Marka Twaina i kończę z panem wymianę bo ktoś z boku może nie poznać różnicy....
  • MariuszLewandowski-Fc Ucieczka z wygrażaniem to jedna z ulubionych form dezercji. Nie wiem czy autor owej maksymy miał świadomość jak wygodne alibi daje wszelkiej maści ćwierć inteligentom ale mam wrażenie że i Pan zakłada mylnie że jest ono aktualne w dobie internetu. Problem mój drogi jest taki że nasze dyskusje można PRZEŚLEDZIĆ niemal słowo po słowie i bez problemów ustalić kto jest debilem a kto nieudolnie próbuje adwersarza ośmieszyć. W dobie internetu niestety jest już tak że tylko ktoś za głupi by zrozumieć cokolwiek może mieć problem z odróżnieniem Przykre jest to że muszę to jeszcze komuś tłumaczyć ale jak widzę nadal są geniusze dla których inteligencja to zapamiętanie jakiegoś cytatu, ,, ,Dobrej nocy życzę
    0
    1
  • @MariuszLewandowski-Fc - Sratu tatu nie cytatu, moja myśl jest bardzo prosta, I nie szukaj w intelekcie, by zrozumieć mego posta, to jest tak jak w Twojej sekcie, ten zwycięża I ma rację, jeśli mojsza I ta Twojsza, wejdą razem gdzieś na stację I na torch stanie Twojsza, wtedy górą bedzie mojsza, I rozjedziem Cię jak Maltę, tak jak chirurg co ma skalpel, powycina wszystkie wrzody, byś powrócił znów na schody, albo wyżej na drabinę, może ktoś Ci rzuci linę, by się ciągle piąć do gory, byś mógł pisać dalej bzdury
    0
    1
    Z przmrużenim oka(2025-11-19)
  • MariuszLewandowski-Fc @Z przmrużenim oka - No cóż cytat znam myś i cel również rozumiem dezercje z pogróżkami widziałem nie raz przeświadczenie że rozjechał mnie Pan jak Maltę odnosi Pan do zajęcia jej przez Turków w XIII lu XIV wieku czy do porażek reprezentacji piłkarskiej owego wyspiarskiego kraju ? Podejrzewam że podczas tych zabaw skalpelem pozbawił się Pan znacznej części szarej galaretowatej masy którą uznał Pan za zbyteczny balast pomiędzy uchem prawy i lewym. Moim zdaniem warto pomyśleć o aktualizacji porzekadła o Małpie i skalpelu. Schody do nieba drabina co się przyśniła prorokowi domy co się pięły to lina rzucona Pana niebosiężnemu intelektowi przed którym jak rozumiem Pana zdaniem winny klękać narody... Wizja nie tyle z przymrużeniem oka co mocni zalatująca psychodelikom, Oj jeśli to Panu pomoże to z pewnością zasłużył Pan na nagrodę Nobla ba może nawet na dwa Noble i wisienkę. Zapewne siostra przełożona wręczy ja Panu przed porannym obchodem i będzie okazja do założenie pirogu jak pod Austerlitz czy Jeną. Gdyby miał Pan dziś w planie sprawdzenie postępów w budowie Muru Hadriana zapewne Mc Marfy i Wódz chętnie dołączą do wycieczki. O przepraszam że nie padam ja kolana ale mam kontuzje stawów i zginają się tylko w kościele.... Miłego dnia życzę
    0
    0
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-19)
Reklama