UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • W sprawie lokali mieszkalnych, i roszczeniowych postaw: - ja muszę, chodzić do pracy żeby spłacać kredyt, nikt mi mieszkania za darmo nie daje - muszę utrzymać rodzinę, nikt mi nie daje i nie dopłaca a taka patologia ? Bo trzeba nazywać rzeczy po imieniu: - nie pracują bo im się nie chce i nie opłaca, zasiłki, zapomogi, 800+ i jeszcze mają czelność żądać lepszych warunków, bo narobili dzieci i za mała powierzchnia na 1 osobę wychodzi, ale czynsz zapłacić to niełaska. Nawet odpracować to zadłużenie też niełaska. A my to całe towarzystwo finansujemy, z naszych podatków. Zamiast na nasze dzieci kasa idzie na utrzymanie ludzi niezainteresowanych legalną pracą i niech mi nikt nie mówi że nie ma w Elblągu pracy.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    5
    1
    mieszkanka dzielnicy(2025-10-29)
  • MariuszLewandowski-Fc @mieszkanka dzielnicy - Chciałbym napisać Szanowna Pani ale czytając te głupoty serce nie pozwala... Tam mieszkają ludzie i skoro im Pani godności odmawia to proponuje pomyśleć czy Pani nie jest wyrobem człowiekopodobnym. Wielu z nich to ofiary przypadku - zła kobieta złe towarzystwo złe nawyki. Warunki na "Pekinie" są okropne bo ktoś kiedyś wpadł na debilny pomysł stworzenia getta i zapewne myślał tak jak Pani. Wielu z tych ludzi heroicznie walczy o resztki godności - są po wypadkach po schorzeniach zawodowych ale jest wielu takich co utopili swoje talenty w wódce. Finansujemy ich bo kiedyś oni finansowali nasze kształcenie czy leczenie - jak się Pani nie podoba proponuje wypad na księżyc. Praca w Elblągu jest ale nie jest dobrze opłacana w tym rzecz. Mamy najniższe płace w regionie i to nie jest wina tych ludzi ale powód dla którego wolą żyć z zasiłków niż z pracy. Systemu odpracowywania zaległości właściwie nie ma a to co jest to marnowanie czasu a nie pożyteczna praca. Patologię ma Pani w głowie - proponuje zacząć od jej likwidacji. Mają prawo żądać lepszych warunków i powinni być wyprowadzeni z tego getta już dawno. Szacunek że ktoś podejmuje taką decyzje - i wypada trzymać kciuki żeby się to udało zrobić. Obraża Pani nie tylko tych ludzi ale i Boga o rozumie nie mówiąc. Kondolencje dla Pani znajomych i bliskich.
    0
    1
    MariuszLewandowski-Fc(2025-10-29)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Wyrobem człowiekopodobnym, zadufanym w sobie, wszechwiedzącym alfa i omegą jesteś chyba Ty, a przynajmniej tak o sobie myślisz narcyzie. Według tego co piszesz, to lepiej nie pracować wcale, żyć na garnku osób zaradnych i chcących poprawiać swój byt niż nie iść do pracy, tak ? Więc proponuję, weź sobie na utrzymanie jednego czy drugiego bezrobotnego w sile wieku i dopiero się wymądrzaj. Znam to towarzystwo i wiem, że lepiej im nie pracować i wymuszać zasiłki i inne przywileje niż pójść do pracy, jakiejkolwiek. No tak, ale wymagania zachodnie wykształcenie z PGR-u. Takie są realia. Kto chce pracować, pracę znajdzie za godne pieniądze. Tak, uważam że powinny być lokale socjalne o najniższym wymaganym standardzie w których właśnie tak leniwi ludzie powinni mieszkać. Ja musze rano wstawać do pracy żeby zapłacić czynsz, zapewnić dzieciom utrzymanie, bo moja godność jako matki i kobiety mi nie pozwala zachować się inaczej. I nie idę w kierunku dziecioróbstwa w zamian za zasiłki.
    0
    0
    mieszkanka dzielnicy(2025-10-30)
  • MariuszLewandowski-Fc @mieszkanka dzielnicy - Moja droga mam 60 lat i ogromne doświadczenie dlatego zupełnie spokojnie mogę sporo rzeczy napisać z doświadczenia i pamięci... Tak wychowanie dzieci to praca na pełny etat i zupełnie racjonalne jest wsparcie rodzin tak by Matka nie musiała pracować 0 tak wracamy do tradycyjnego układu rodziny co jest wartością społeczną. Środowisko znam ale zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Jako stoczniowiec wolę pracować za granicą i na co dzień widzę jak Europa jest przejmowana przez wyznawców Allacha. Wolę niepracujące matki niż 15 małych machometan z Polskim paszportem choć znałem kiedyś polskiego Tatara spod Ełku - zaj.. koleżka, Tyle realia płacowe w Elblągu to tragedia - poczytaj dane statystyczne o analizę SWOT strategi Miasta i Województwa może zrozumiesz dlaczego wiem więcej niż ty, . Lokale socjalne ok i nie wymagam złotych sedesów. Wykształcenie na zmiennym rynku pracy jest wartością iluzoryczną - zdolność do przyswajanie wiedzy - cenną. Skoro zakładasz że jest dobrze płatna praca w Elblągu to poproszę i wskazanie pracodawcy który zaproponuje mi 20 tyś zł miesięcznie na przykład jako operatorowi - programiście obrabiarek CNC. Oferty za 4500 zł brutto proponuje sobie darować.4500 euro chętnie, ,, ,
    1
    0
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-01)
Reklama