Przepis na czwartek. Dziś kuchnia polska
Dziś wypada przedostatni dzień z naszą narodową kuchnią. Nie trzeba chyba tłumaczyć z czego ona słynie bo doskonale ją znamy. Jest także jedna cecha, która daniom musi towarzyszyć zawsze. Ma być smacznie jak u mamy. A dziś właśnie tak będzie. Obiad na czwartek to barszcz oraz przepyszne kotlety mielone.
Przepis na środę. Dziś kuchnia polska
Trzeci dzień w tym tygodniu, a łącznie trzynasty z kuchnia polską, to kolejna porcja dwudaniowego obiadu przygotowanego wspólnie przez portEl.pl i Pizzerie da Vinci. Na półmetku tygodnia znajdziecie u nas przepisy na kapuśniak z kiszonej kapusty oraz przepyszne udka z kurczaka. Mamy nadzieję, że Wam zasmakuje.
Przepis na wtorek. Dziś kuchnia polska
Przyszedł kolejny dzień z kuchnią polską, a co za tym idzie? Kolejne wyśmienite przepisy. Nie trzeba być profesjonalnym kucharzem, aby je przyrządzić. A domownicy? Na pewno, będą wychwalać, przygotowane według naszego przepisu potrawy. Dania na dziś, to pochodzące z naszej ojczyzny: zupa pieczarkowa i pulpeciki Harissa.
Ściąga portElu. Ferie zimowe 2014
Ściąga portElu to już swego rodzaju tradycja. Staramy się zebrać najciekawsze propozycje w jednym miejscu. Za kilka dni rozpoczynają się ferie zimowe, dlatego też postanowiliśmy pomóc Wam w wyborze miejsca dla swojej pociechy. Tylko tutaj znajdziecie najciekawsze propozycje zajęć, które angażują ciało, jak i umysł.
Przepis na poniedziałek. Dziś kuchnia polska
Dziś zaczynamy kolejny tydzień kulinarnej przygody. Jako, że dużym zainteresowaniem cieszyły się przepisy kuchni polskiej postanowiliśmy nie zmieniać tego, co dobre i przygotować dla Was receptury na kolejne przysmaki, a wybierać będzie w czym. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego, od morza po góry. Przepisy na dziś to pyszny, domowy rosół i kotlet schabowy.
Dokąd jeszcze na wakacje? Wakacyjny poradnik portElu cz. III
Piaszczyste plaże, lazurowe morza, złota opalenizna, wodne szaleństwa, skarby przyrody, bogactwo historyczno-architektoniczne. Cały świat stoi otworem. Tylko się pakować i lecieć. Tylko dokąd? Były już kraje arabskie, dziś podajemy inne ciekawe kierunki podróży.
Przepis na piątek. Kuchnia staropolska
Dziś piątek, a co za tym idzie? Koniec kolejnego kulinarnego tygodnia. W tym, towarzyszyła nam kuchnia staropolska, ale już od poniedziałku przysmaki z kolejnego regionu świata. Nie możemy jednak zdradzić za dużo więc przechodzimy do przepisów dnia. A dziś poznacie receptury na staropolski żurek na kiełbasie oraz pieczeń wieprzową w sosie grzybowym.
Dokąd na wakacje? Wakacyjny poradnik portElu cz. II
Piaszczyste plaże, lazurowe morza, złota opalenizna, wodne szaleństwa, skarby przyrody, bogactwo historyczno-architektoniczne. Cały świat stoi otworem. Tylko się pakować i lecieć. Tylko dokąd?
Przepis na czwartek. Kuchnia staropolska
Dziś wypada przedostatni dzień z naszą narodową kuchnią, ale sprzed wielu lat. Nie trzeba chyba tłumaczyć z czego ona słynie bo doskonale ją znamy. Jest także jedna cecha, która daniom towarzyszy od wieków Ma być smacznie jak i treściwie. A dziś właśnie tak będzie. Obiad na czwartek to barszcz z uszkami i duszone bitki wieprzowe z warzywami.
Przepis na środę. Kuchnia staropolska
Trzeci dzień z kuchnia polską w naszym poradniku to trzecia porcja dwudaniowego obiadu przygotowanego przez Pizzerie da Vinci. Na półmetku tygodnia znajdziecie u nas przepisy na flaki po polsku i gołąbki w sosie pomidorowym. Mamy nadzieję, że Wam zasmakuje.
Przepis na wtorek. Kuchnia staropolska
Przyszedł kolejny dzień z kuchnią polską, a co za tym idzie? Kolejne wyśmienite przepisy. Nie trzeba być profesjonalnym kucharzem, aby je przyrządzić. A domownicy? Na pewno, będą wychwalać, przygotowane według naszego przepisu potrawy. Dania na dziś, to pochodzące naszej ojczyzny: zupa grzybowa z kluskami kładzionymi oraz kotlet kasztelański.
Last, czy first minute? Wakacyjny poradnik portElu cz. I
Połowa stycznia wydaje się być odpowiednim momentem na zaplanowanie ferii zimowych. O wakacjach letnich jeszcze nie myślimy. Wydają się takie odległe... Czy słusznie? A może już teraz powinniśmy zająć się planowaniem? Dowiesz się z pierwszej części naszego poradnika dla początkujących podróżników.
Przepis na poniedziałek. Kuchnia staropolska
„Każdy naród kocha własną kuchnię. Woli ją od kuchni innych narodów. Uważa, że jest najlepsza. Wszystkie narody mają rację, gdyż żaden bez własnej kuchni obejść się nie może” – pisze Pani Hanna Szymanderska w swojej książce pt. „Kuchnia staropolska”. I jest w tym sporo prawdy. Możemy rozkoszować się smakiem dań z innych regionów świata, ale zawsze z utęsknieniem wrócimy do tradycyjnych domowych potraw. W tym tygodniu, prym będzie wiodła u nas kuchnia polska, ale z czasów naszych przodków. Przepisy na poniedziałek to krupnik staropolski oraz roladki drobiowe w sosie musztardowym.
Ulga prorodzinna – nowe zasady
Z ulgi prorodzinnej mogą korzystać podatnicy uzyskujący dochody opodatkowane według skali podatkowej, składający roczne zeznanie podatkowe na druku PIT-36 lub PIT-37.
Zimowa jazda na rowerze
Dawno już minęły czasy, że rowerowa aktywność w Elblągu kończyła się wraz z nastaniem zimy. Od pewnego czasu obserwuję, że sezon rowerowy w Elblągu nie kończy się wraz z nastaniem pierwszych przymrozków czy też opadów śniegu.
Przepis na piątek. Kuchnia polska
Dziś piątek, a co za tym idzie? Koniec kolejnego kulinarnego tygodnia. W tym, towarzyszyła nam kuchnia polska, ale już od poniedziałku prawdziwa gratka dla lubiących zjeść smacznie i treściwie. Nie możemy jednak zdradzić za dużo więc przechodzimy do przepisów dnia. A dziś poznacie receptury na zupę ogórkową oraz karkówkę pieczoną z sosem myśliwskim.
Przepis na czwartek. Kuchnia polska
Dziś wypada przedostatni dzień z naszą narodową kuchnią. Nie trzeba chyba tłumaczyć z czego ona słynie, bo doskonale ją znamy. Jest także jedna cecha, która daniom musi towarzyszyć zawsze. Ma być smacznie jak u mamy. A dziś właśnie tak będzie. Obiad na czwartek to zupa huzarska oraz zrazy wieprzowe.
Przepis na środę. Kuchnia polska
Trzeci dzień z kuchnia polską w naszym poradniku to trzecia porcja dwudaniowego obiadu przygotowanego wspólnie przez portEl.pl i Pizzerie da Vinci. Na półmetku tygodnia znajdziecie u nas przepisy na zupę fasolową z zacierkami oraz kotlet po szwajcarsku. Mamy nadzieję, że Wam zasmakuje.
Przepis na wtorek. Kuchnia polska
Przyszedł kolejny dzień z kuchnią polską, a co za tym idzie, kolejne wyśmienite przepisy. Nie trzeba być profesjonalnym kucharzem, aby je przyrządzić. A domownicy? Na pewno, będą wychwalać, przygotowane według naszego przepisu potrawy. Dania na dziś to pochodzące z naszej ojczyzny: kapuśniak oraz pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym.
Przepis na poniedziałek. Kuchnia polska
Dziś rozpoczynamy kolejny, kulinarny tydzień portElu. Najpierw nasze kubki smakowały w kuchni włoskiej, następnie na stołach pojawiły się dania z sąsiedniej Ukrainy. A co z kuchnia polską? Nie musicie się martwić. Wcale o niej nie zapomnieliśmy i to właśnie przez najbliższe pięć dni, będziemy Wam serwować przepisy na pyszne i tradycyjne polskie potrawy. Na początek zupa serowo-pieczarkowa oraz stek wieprzowy z cebulką, surówką i ziemniakami.